Du har muligens hørt om brødre som spiller for samme lag? Men har du hørt om Messis fettere? Eller Maradonas bror? Vet du hvem som er Modric’ søskenbarn?

Fotballfamilier er et kjent fenomen, og vi har jo de mest kjente som er allmenn kunnskap for en fotballinteressert.
Vår egen Steffen Iversen har en minst like kjent far, nemlig Odd Iversen.
Borte i Danmark har man Laudrup og Schmeichel-familiene. Ellers kjenner de fleste til Cesare Maldini og hans sønn Paolo, United-legendene Neville eller Flo-familien i Norge. Her er noen historier om fotballens mange familier.

Norsk blod
Vi begynner i vårt eget land. Som allerede nevnt hadde Steffen Iversen som denne sesongen la opp, en svært kjent far. Odd Iversen var blant Norges fremste spisser på sin tid, noe sønnen Steffen også har vært de siste ti årene. Det interessante her er at Steffen faktisk sjelden så noe til faren Odd i oppveksten, og han har i senere tid uttalt at han ser på faren mer som en god kompis.

Neste familie ligger ikke langt unna. Vi beveger oss til Stryn, der en familie med etternavnet Flo begynte å vokse opp som gode fotballspillere. Familiens juvel og mest kjente spiller, Tore André Flo, kjenner vi alle fra sin tid i blant annet Chelsea og Rangers. Han scoret også et av nasjonens mest kjente mål, nemlig mot Brasil.
Tore Andrés brødre Jarle og Jostein er også kjente navn i det norske fotballmiljøet, mens deres fetter Håvard også bør nevnes. I tillegg finnes det to unge Flo-gutter i dagens Tippeliga. Ulrik Flo er sønn til en annen bror, nemlig Kjell Rune, mens Per Egil er nevøen til Håvard. Forvirrende? Bra, for det er det for alle. Verdt å nevne er at Ulrik i 2011 ble nummer syv (!) av Flo-familien til å spille i Tippeligaen.

En annen stor fotballfamilie i Norge har etternavnet Berg. La oss starte helt i begynnelsen så det ikke blir like forvirrende som med Flo-gutta. Harald Berg spilte over 40 kamper for Norge på 60- og 70-tallet. Han skulle senere få seg tre sønner, Ørjan, Runar og Arild. Alle disse ble fotballspillere. Ørjan er en Rosenborg-legende og har i tillegg spilt i Sveits og Tyskland. Runar har også fortid i Rosenborg, men han kjennes best for å være Bodø/Glimt-spiller. Med over 300 kamper for klubben, samt opphold i Italia er han et kjent navn i Norge. Arild ble aldri like stor som sine brødre eller sin far.

Landslaget i dag inneholder spillere som Mohammed ”Moa” Abdellaoue og John Arne Riise, som begge har gode fotballspillere i familien sin. Den ikke ukjente Bjørn-Helge er yngstemann i Riise-familien og har fortid i blant annet Fulham, hvor storebror John Arne spiller i dag. ”Moa”s lillebror Mustafa ”Mos” Abdellaoue spiller for den danske giganten FC København, mens det 20 år gamle prospektet hos Manchester City, Omar Elabdellaoui, er deres søskenbarn. Alle disse tre stammer fra det afrikanske landet Marokko.

Den avdøde Start-legenden Svein Mathisen har en sønn, Jesper, som spiller i nettopp Start. Andre Start-relaterte familier er Espen og Marius Johnsen og Kristofer og Morten Hæstad.

I tillegg har vi Eggen-familien. Nils Arne Eggen er en av Norges mest kjente trenere gjennom tidene, og hadde en sønn som het Knut Torbjørn Eggen med over 200 kamper for Rosenborg, som dessverre kun ble 51 år gammel.

VIKING-MÅL: Det ble en god del mål når brødrene Valon og Veton spilte sammen.

I de yngre grader i dagens fotball her i landet, bør Berisha-brødrene nevnes. Storebror Valon spiller i østerrikske Red Bull Salzburg, mens lillebror Veton fortsatt spiller i Viking, klubben Valon forlot til fordel for Østerrike.

Nabofamiliene
Det er ikke bare i Norge det finnes store fotballfamilier. Man har tilfeller i både Finland, Sverige og Danmark.

Det virker mest logisk å starte med de mest kjente, nemlig Laudrup-heltene. Også her kan det være lurt å starte fra begynnelsen, nemlig med den eldste. På slutten av 60-tallet ble Finn Laudrup belønnet med sin første landskamp av sine 19. To år før dette hadde han fått en sønn, Michael, og to år etter landslagsdebuten fikk han sin andre sønn, Brian. Michael har fortid i Juventus, Lazio, Ajax og japanske Vissel Kobe. Mest kjent er han derimot for å ha spilt for både Barcelona og Real Madrid. Han fikk 104 kamper med det danske flagget på brystet og regnes for å være kanskje tidenes beste spiller fra Norden. Lillebror Brian har fortid i Bayern München, Fiorentina, Milan, Rangers, Chelsea og Ajax.

Michael har to sønner, Mads og Andreas. Sistnevnte og yngstemann spiller for tiden for de regjerende danske mesterne Nordsjælland og har kamper for absolutt alle aldersbestemte landslag. Mads på sin side spilte i fjor på Island, men er nå tilbake i Danmark med andredivisjonsklubben Hobro. Han har representert danske ungdomslandslag i klassen under-16 til under-19, men der sa det stopp.

I tillegg har vi sistemann, som er Brians sønn, Michaels nevø, Finns barnebarn og Andreas og Mads sin fetter, nemlig Nicolai. Han er 24 år, og spiller for Fremmad Amager.

Neste ut fra Danmark er to målvakter som kommer fra en familie med polsk bakgrunn. Faren heter Peter og sønnen heter Kasper. Du har nok allerede tippet hvem det er snakk om. Pappa Peter spilte 292 kamper for selveste Manchester United, 129 kamper for Danmark og scoret ni mål på klubbnivå og et mål for landslaget. Den legendariske keeperen går under etternavnet Schmeichel. Han spilte i tillegg for Sporting Lisboa, Aston Villa og Manchester City. Sønnen Kasper startet sin fotballkarriere der Peter slapp, nemlig i Manchester, den lyseblå delen av byen. Han ble fort regnet som et talent, og hadde mye å leve opp til. Han spiller i dag i Championship for Leicester City.

Kris Stadsgaard, han med 55 kamper for Rosenborg, har ingen familiemedlemmer som er fotballspillere. Men faren Knud var dommer.

TREKLØVER: De tre Elm-guttene avbildet etter en Kalmar-kamp.

Når vi først snakker store fotballfamilier er det passende å pakke kofferten og dra til Kalmar. I et par år spilte det nemlig tre brødre sammen i Kalmar. Man snakker ofte om at spillere må kjenne hverandre for å være samspilte, vel, Kalmar vant serien i 2008, med tre kløver av Elm-slekten. Eldst er David, som i dag spiller fotball for Elfsborg. Hans lillebror Viktor spiller i Nederland med AZ Alkmaar, mens yngst av alle, Rasmus, spiller for russiske CSKA Moskva. Det blir sikkert gøy med middagsbordet om man snakker om landslaget, for David er den eneste uten landskamper.

Malmö har også en legendarisk familie som tidligere spillere. Da Roy Andersson (med over 300 kamper for svenskene) fikk sønnene Patrik og Daniel visste han nok lite om at han hadde fått to fremtidige stjerner. Patrik la opp i 2005, med en fortid i Blackburn, Borussia Mönchengladbach, Bayern München og Barcelona, med fine 96 kamper for landslaget. Den seks år yngre lillebroren Daniel spilte nesten 300 kamper for Malmö, i tillegg til seks år i Italia i klubber som Venezia, Bari og Chievo. Han fikk 74 landskamper. Om vi i i tillegg plusser på farens 20 landskamper, brukte altså det svenske landslaget minst en Andersson-mann hele 190 ganger.

Tror du det var nok svensker tar du kraftig feil. Hysén-slekten har også et ord med her. Vi starter faktisk ikke fra starten her. Tobias er i dag 30 år, og spiller for IFK Göteborg. Han har fortid i Sunderland og har 24 landskamper. Broren Alexander spiller for Östersunds, mens den tredje broren Anton spiller fro Utsiktens BK. Alle tre har kamper for moderklubben Häcken BK. De tre brødrene hadde derimot en enda mer populær far, nemlig Glenn. Han hadde 68 landskamper for Sverige, samt opphold i PSV Eindhoven, Fiorentina og Liverpool. Han vant også UEFA-cupen to ganger.

Vi er langt i fra ferdige med svenskene. Gunnar Nordahl, du kjenner kanskje navnet? Det gjør du definitivt om du er Milan-supporter. Mannen er en legende med over 250 kamper for klubben. Han hadde to mindre kjente brødre, Bertil og Knut. I tillegg har han en sønn som heter Thomas.

De to Ravelli-tvillingene, Thomas og Andreas fikk til sammen 184 landskamper. Mesteparten kom fra den mer kjente målvakten Thomas.

I dagens fotball kan Farnerud-brødrene Alexander og Pontus nevnes, sammen med Olsson-tvillingene Marcus og Martin som begge spiller i engelsk fotball.

Nå kan vi si oss ferdige med Sverige, men vi flytter oss over til et annet land som også har svensk språk innad, nemlig Finland.

I årets utgave at Tippeligaen var Riku Riski et friskt innpust. Finnen scoret ti seriemål og var blant ligaens beste spillere. Mindre kjent er hans bror Roope. Han spilte også for Hønefoss, men det ble med kun en kamp. Han tjener til livets brød i italienske Cesena, men er for tiden på lån hjemme i Finland med TPS Turku. To andre brødre som spiller samtidig og som har spilt sammen i HJK Helsinki for noen år tilbake, er Hetemaj-brødrene. De har albansk bakgrunn, mens spiller for det finske landslaget. Përparim er storebror og stjeler det meste av oppmerksomheten. Han spiller for Chievo og står med 17 landskamper. Lillebror Mehmet spiller i Serie B med Reggina og har kun to landskamper.

Niklas Moisander har vært i søkelyset i det siste, etter glimrende spill for Ajax i Nederland og ikke minst i Champions League. Mindre kjent er tvillingbroren Henrik som spiller hjemme i Finland for TPS Turku.

Har du kjennskap til Shefki Kuqi? Den finske spissen som stuper på gressmatten etter scoringer? Vel, han har to brødre som også spiller fotball. Njazi spiller for Atromitos i Hellas, mens Albert holder til i Finland. Shefki selv begynner å bli en klubbhore, og han spiller nå for Hibernian i Skottland, som er hans 15. klubb på seniornivå. I tillegg spiller Daut og Mehdi i lavere divisjoner, men de er bare fetterne. Familien har kosovo-albansk bakgrunn.

I 1998 spilte det en russisk-finsk spiller med navn Aleksei Eremenko for Tromsø IL. Han ble aldri den helt store spilleren, men hans to sønner Alexei og Roman ble det. Roman spiller i dag for Rubin Kazan og har nesten 50 landskamper for Finland, mens Alexei har over 50 landskamper og spiller i samme klubb som broren sin, Rubin Kazan.

Bare for å fullføre i Norden, tar vi siste stopp i Island. Landslagets toppscorer gjennom tidene er Eidur Gudjohnsen. Eidurs far var også en islandsk landslagsspiss. Arnór fikk med seg over 70 landskamper før han i 1997 la opp på landslaget. Det disse to derimot er kjent for sammen, er at de i 1996 skrev historie. 17 år gamle Eidur og 34 år gamle Arnór var i samme tropp mot Estland. De fikk aldri spille sammen, men Eidur kom inn i pausen for sin egen far. Dette hadde aldri skjedd i en landskamp før, og har aldri skjedd siden det.

Da faren din trente deg
Her i landet er det vanlig at foreldre stepper inn som trenere på miniputt nivå. Slik er det også i toppfotballen. I VM 2006 spilte kroatiske Niko Kranjcar fast på landslaget. Hvem var treneren? Jo, faren Zlatko.

FAR OG SØNN: Vladimir (i dress) og Vladimir (skallet) feirer mål.

Også den tidligere Manchester City-spilleren Vladimir Weiss spilte under sin far på landslaget. I 2009 fikk han sin landslagsdebut av faren Vladimir. Nei, ingen skrivefeil, faren heter det samme. Det samme gjør for øvrig også hans far. Vi har altså tre generasjoner med navnet Vladimir Weiss.

I USA har vi også et tilfelle. Nåværende Egypt-manager Bob Bradley er faren til Romas midtbanespiller Michael Bradley. For bare et par år siden trente Bradley sønnen sin på landslaget.

I Romania regnes Mircea Lucescu som en av nasjonens fremste trenere gjennom tidene. Han var også en habil fotballspiller med 70 landskamper. Managerfronten er derimot der folk kjenner Mircea fra. Han har vært manager for ukrainske Shakhtar Donetsk siden 2004, og har blant annet Inter, Besiktas, Galatasaray og det rumenske landslaget på CV-en. I 2003 debuterte hans egen sønn, Razvan som manager. Han tok over det rumenske laget Brasov. I dag trener han qatarske El Jaish.

Det samme gjelder også Sir Alex Ferguson og hans sønn, Darren. Den kjente manageren Sir Alex sin sønn er nemlig trener for Peterborough.

Det trenger ikke bare gjelde faren i dette tilfellet. Alle husker foreldrene som brukte sin sønn eller datter på fotballagene på miniputtnivå, men i dette tilfellet var det svigerfar som fikk høre det. Mark van Bommel var nemlig sammen med Nederlands manager sin datter. Om Bert van Marwijk brukte van Bommel og gjorde ham til kaptein kun av den grunn, det skal vi ikke spekulere i.

Som to dråper vann
Ikke bare finnes det far og sønn-forhold i fotballen, eller broderskap, men også tvillinger finnes det eksempler av.

Vasili og Aleksei Berezutskiy fra Russland er blant dagens beste tvillingpar, og forsvarsspillerne som har spilt sammen siden 2002 for CSKA Moskva og landslaget, er ikke til å skille. Om du ikke har snøring på hvem som er best av de, er det helt ok. Trenerne har det kanskje ikke selv engang.
Dmitri og Kirill Kombarov er også to russiske tvillingbrødre som spiller for landslaget.

To andre gode tvillinger er Tysklands Bender-brødre. Lars og Sven spiller begge for landslaget, der de representerer henholdsvis Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund.

I Nederland derimot, finner vi to av fotballverdens mest kjente tvillinger. Forsvarerne Ronald og Frank de Boer er begge legender innen nederlandsk fotball, der Frank hadde over 100 landskamper, mens Ronald stoppet å på 67. Frank spilte for Barcelona i fire år, og er i dag manager for Ajax, hans moderklubb. Ronald spilte også for Barcelona, men i dobbelt så liten periode som broren. Han jobber i dag innen ungdomssystemet til Ajax.

Det polske landslaget har faktisk hatt to tvillingpar. I dag spiller Brozek-gutta Piotr (Lechia Gdansk) og Pawel (Recreativo Huelva), samt at Zewlakow-brødrene Marcin og Michal spilte tidligere.

Sveitserne David og Philipp Degen er også tvillinger.

De litt mer kompliserte forholdene
Vi starter med Frank Lampard Sr. Faren til dagens Chelsea-spiller giftet seg med Harry Redknapps søster, Patricia Harris. De fikk tre sønner sammen, deriblant Frank Lampard Jr. Dette gjør Redknapp til Frank juniors onkel, og unge Lampard er dermed også fetter med Harrys sønn, tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp.

Harry trente fakisk både Frank Lampard Jr. og Jamie en periode, ikke samtidig dog.

Solari-familien går også under denne kategorien. Santiago Solari kjenner de fleste til, den tidligere Real-Madrid vingen. Han har to brødre, Esteban og David. Alle disse tre er fettere med legenden Fernando Redondo. I tillegg var onkelen Jorge fotballspiller. Både Jorge, Redondo og Santiago spilte for Argentina. Santiago, Esteban og David er også brødre med en kjent argentinsk kvinnelig modell.

Neste eksemplar har egentlig ingenting med famile å gjøre, men det har likevel sneket seg inn her. En av tidenes beste fotballspillere gjennom tidene, brasilianske Ronaldo, var en gang i tiden gift med Milene Domingues, som også spilte fotball. De skilte lag, og Milene gikk fra superhelten Ronaldo, til spanjolen David Aganzo som nå spiller for greske Aris. Er ikke verden latterlig kul?

Samme blod, forskjellig nasjonalitet
Det har tidligere vært snakk om familier innad i fotballen, og du har muligens tatt for gitt at de spilte for samme land? Slik er det ikke alltid. Mest populært er det nok å nevne Boateng-brødrene.

Det er allmenn kunnskap at disse brødrene misliker hverandre og ikke snakker sammen. Vel, dette er feil. Det hele begynte da Kevin-Prince sitt Portsmouth tok imot Chelsea i FA-cupen. Kevin-Prince grisetaklet den tyske landslagskapteinen Michael Ballack, noe som hadde fått broren Jérome til å reagere. At det ble noe strid mellom dem etter dette, stemmer derimot ikke. Jérome spilte for landslaget til Tyskland, mens Kevin-Prince valgte å representere Ghana.

For å forstå bedre ser vi litt tilbake i tid. I 1981 flyttet Prince Boateng til Tyskland for jobbrelaterte grunner. Her møtte han tyske Catherine, som senere skulle vise seg å bli Kevin-Prince og Jérome sine foreldre. Jérome valgte å representere landet der moren kom fra og hvor han var vokst opp. Kevin-Prince derimot valgte å representere røttene til sin far. Dette skapte også oppmerksomhet, og ryktet svirret selvsagt rundt. Splid er det uansett ikke i familien. Så sent som i desember 2011 ble de to brødrene sett sammen i Miami på ferie.

Helmut Rahn er i tillegg deres grandonkel.

Marcos Senna, er nestemann ut. Han representerte Spania som naturalisert brasilianer i mange år. Hans fetter derimot, Marcos Assuncao, spilte for Brasil.

Samme blod, samme nasjonalitet
Det finnes også eksempler der brødrepar spilte for det samme landslaget selvsagt, eller i det minste er fra samme land. For å nevne noen kan vi ramse opp disse:
Phil og Gary Neville (United-legender)
Hakan og Murat Yakin (To ess tyrkere som representerte Sveits)
Hamit og Halil Altintop (To ess tyrkere som representerer Tyrkia)
Niko og Robert Kovac (To maskiner av rang med fortid på det kroatiske landslaget)
Eden, Thorgan, Khylian og Ethan Hazard (Chelsea-talentet har også tre yngre brødre)
Èmile og Mbo Mpenza (To spisser som spilte for flere europeiske klubber)
Romelu og Jordan Lukaku (Chelsea-talentet har en lillebror i Anderlecht)
Kolo, Ibrahim og Yaya Touré (Kolo og Yaya er City-spillere, mens yngstemann spiller i Afrika)
Alyaksandr og Vyacheslav Hleb (Hviterusslands stjernespiller Alyaksandr har lillebror i fotballen)
Diego og Gabriel Milito (Spilte sammen i noen klubber, Diego er nå i Inter, mens Gabriel har lagt opp)
Simone og Filippo Inzaghi (To italienske ringrever på topp)
Paolo og Fabio Cannavaro (To italienske bautaer i midtforsvaret, Fabio ble i 2006 kåret til Europas beste spiller)
Julian og Jonathan de Guzman (To kanadiere som begge er midtbanespillere)
Pierre-Emerick, Catilina og Willy Aubameyang (Førstnevnte representerte Gabon i Afrikamesterskapet på hjemmebane i fjor)
Sergio, Ariel, Rolando og Mauro Zárate (Fire brødre som spiller på nokså høyt nivå, Mauro er i Lazio)
Wayne og John Rooney (United-stjernens lillebror spiller i USA)
Wes og Reece Brown (United-legendens lillebror går gradene i nettopp United)
Wesley, Jeffrey og Rodney Sneijder (Inter-spillerens yngre brødre er på vei opp)
Steven og Gary Caldwell (To stykk skotter som spiller i engelsk fotball)
Andy, Kevin og Michael Dawson (Tottenham-bautaen og hans to brødre)
Johnny, Milton, Jerry, Edwin og Wilson Palacios (Stoke-spilleren Wilson har hele fire brødre som spiller toppfotball)
Salomon og Bonaventure Kalou (To som har representert Elfenbenskysten)
Joel, Ryan og Adam Griffiths (Tre australske landslagsspillere)
McDonald Mariga og Victor Wanyama (Ikke samme etternavn, men er brødre fra Kenya)
Bradley og Shaun Wright-Phillips (Shaun er adoptert, men teller likevel)
Kalu og Ikechukwu Uche (To nigerianere som har lykkes i Europa)
Kaká og Digao (Real Madrid-stjernen har en bror som spiller i Brasil)
Luisao og Alex Silva (Benfica-kapteinen er bror med tidligere Hamburg-stopper)
Thiago og Rafinha Alcantara (To unge spillere som representerer Spania og Barcelona)
Lomana og Kazenga LuaLua (Eks. Newcastle-spiller er bror med nåværende Newcastle-spiller)
Rio og Anton Ferdinand (Veldig kjente Rio har lillebror Anton i QPR)

Noen spesielle brødre er Ameobi-guttene. Shola er eldstemann på 31 og spiller på samme lag som lillebror Sammy på 20 år. Begge er i Newcastle. Tredjemann Tomi spiller i litt mindre eksklusive Grindavik på Island.

Lenger oppe kan du lese om den store Laudrup-familien. Vest i Afrika finner vi også en stor og habil fotballfamilie. Faren i huset er ingen ringere enn Abédi Ayew, eller Abédi Pelé som han har skiftet navn til. Sønnene hans, André, Jordan og Abdul Rahim er også fotballspillere. De to førstnevnte spiller for Marseille, mens sistnevnte holder til i Lierse i Belgia. Abédi hadde også to brødre som spilte fotball. Sola Ayew spilte aldri på noe høyt nivå, men Kwame spilte for en rekke portugisiske klubber blant annet, og fikk 25 landskamper for Ghana. Til sammen har alle Ayew-medlemmene hele 146 landskamper for Ghana, samt 48 mål.

TEHAU X 4: Alvin Tehau (th) er en av brødrene Tehau, her mot Spania.

Fire relativt ukjente brødre for oss her i Norge, nemlig Tehau-brødrene skrek ut navnet sitt til verden tidligere i år. De kommer fra den lille øyen Tahiti, og spilte i juni mot enda en liten øy, Samoa. Tahiti vant hele 10-1, og hele Tehau-gjengen scoret. Jonathan scoret to ganger, det samme gjorde Alvin, mens Lorenzo puttet fire og sistemann Teaouni scoret et mål. Dette MÅ være en rekord.

Fjerne slektninger
Det finnes også flere spillere som er fettere, som man aldri skulle trodd.

Den kroatiske midtbaneballerinaen Luka Modric er faktisk fetter med den australske legenden Mark Viduka. Viduka har faktisk kroatisk opphav.
De to bosnierne Edin Dzeko og Emir Spahic er også fettere.
Didier Drogba er fetter med den tidligere Birmingham-spilleren Olivier Tébily.
Bacary Sagna og Ibrahima Sonko er fettere.
Leroy Fer og Patrick van Aanholt er fettere.
Lionel Messi har to fettere som spiller fotball i Argentina, nemlig Maxi og Emanuel Biancucchi.
De to slovenerne Tim Matavz og Etien Velikonja deltar også på familiemøter sammen.
I Frankrike har vi en trio med fettere, nemlig André-Pierre Gignac, Yohan Mollo og Jacques Abordonado. Alle spiller i den franske toppserien.
Frankrike slutter ikke der. For David N’Gog, den mislykkede Liverpool-spissen er fetter med Panathinaikos-stopper Jean-Alain Boumsong.
Steven Gerrard har også en fetter i engelsk fotball, som heter Anthony Gerrard. De to møttes i FA-cupfinalen, der Anthony bommet på det avgjørende sparket i straffesparkkonkurransen som gjorde Liverpool til mestere.
Salomon og Bonaventure Kalou som er nevnt over, er også fettere med Kanga Akalé.
Schalke 04 sin midtstopper, Joel Matip, er fetter med den tidligere storspilleren Joseph-Desiré Job.
Samir og Jasmin Handanovic er begge slovenske målvakter, og blir ofte tatt ut i samme tropper til landslaget. De er fettere.
Portugisiske Manuel Fernandes er fetter med sveitsiske Gelson Fernandes. Begge har aner fra Kapp Verde.
Jermain Defoe har også en fetter, nemlig Anthony Edgar som spiller for Barnet. Tidligere Kamerun og Liverpool-spiller Rigobert Song, er Barcelona-spiller Alexandre Song sin fetter. Innad i familien kaller dog Alexandre Rigobert for onkel.
Lomana og Kazenga LuaLua som er nevnt over, er også fetterne til Trésor Kandol og Yala Bolasie.
Rio og Anton er også to brødre som attpåtil har en fetter innen fotballen, nemlig Les Ferdinand.

Stjerner er også onkler til andre stjernespillere.
Edgar Davids med surinamsk bakgrunn er blant annet broren til Royston Drenthe sin far, noe som gjør han til onkelen.

Inn i den sorte kule
Over er det en hel haug fotballfamilier som er fakta og sanne historier, men vi kan også ta på oss ansvaret å leke spåkoner. Det er nemlig to fotballspillere som har gener få andre får.

En av dem er sønnen til Sergio Agüero. Og nei, det var faktisk ikke alt. Som om ikke Agüero-genene skulle være nok, så flyter det litt av Diego Maradonas gener i denne gutten. Den argentinske spissen fra Manchester City har nemlig fått denne sønnen sammen med Maradonas datter. Gavepakke delux og ikke noe som helst press er det denne gutten har fått.

Og bare for å nevne det, Diego Armando Maradona har en yngre bror, Hugo. Han spilte hjemme i Argentina og måtte leve i den berømte skyggen av storebror.

PÅ TENNISKAMP: Legendariske Zinedine Zidane sammen med sønnen Enzo.

Andremann er Enzo. Gutten er kalt opp etter den uruguayanske fotballspilleren Enzo Francescoli. Han spiller for Real Madrids ungdomslag, og har spillerrettigheter for både Frankrike og Spania. Han går under navnet Enzo Fernández. I fjor ble han faktisk invitert av José Mourinho til å trene med Real Madrids A-lag. Det eneste som er glemt å nevne her, er at Fernández er navnet til moren. Farens navn er Zidane. Jepp, Zinedine Zidanes sønn. Enzo har i tillegg to yngre brødre som spiller fotball.

Papirarbeid og fotball mikset
Det er til nå blitt nevnt brødre, fedre og sønner, onkler, nevøer, fetter og andre forhold mellom fotballspillere med familie. En siste ting, er at noen velger å ha et familiemedlem som sin agent. Mest kjent for dette er Ronaldinho, som har sin egen bror til agent.

werner.vatland@fotballsonen.com

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar