Det sørafrikanske fotballforbundet (SAFA) skal ha bedt Tokyo Sexwale om å trekke seg som presidentkandidat til det kommende FIFA-valget.

På et møte tirsdag mellom det sørafrikanske fotballforbundet (SAFA) og kandidat i det kommende FIFA-presidentvalget, Tokyo Sexwale, skal 62-åringen ha blitt bedt om å trekke sitt kandidatur, melder Business Day.

Årsaken til den manglende støtten skal være todelt. For det første skal de europeiske forbundene – deriblant Norges Fotballforbund – ha bestemt seg for å støtte Gianni Infantino når man går til stemmeurnene 26. februar i Zürich. Samtidig opplyser en kilde til avisen at Sexwale heller ikke har særlig stor støtte hos de afrikanske forbundene. Grunnen skal være at de føler han ikke har drevet en særlig god valgkamp.

SAF-president Danny Jordaan sier til Business Day at de avventer en avgjørelse fra det afrikanske fotballforbundet (CAF) i forhold til hvilken kandidat de kommer til å støtte. CAF møtes fredag i Rwandas hovedstad Kigali for å bestemme seg for hvilken kandidat de kommer til å gi sin støtte til. Det er ventet at de trolig vil vrake Sexwale og i stedet gå for Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, sjef for det asiatiske forbundet (AFC). Dersom CAF går for ham, er det ventet at samtlige 54 fotballforbund vil gi sin tilslutning. I tillegg vil han trolig få stemmene fra både AFC (47 stemmer) og det nord-, sentralamerikanske og karibiske fotballforbundet (CONCACAF), som tradisjonelt har stemt sammen med CAF.

Skulle denne spådommen bli sann, er det ventet at Khalifa blir valgt til ny FIFA-president med overveldende margin.

Dersom CAF går for ham, er det ventet at Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa blir den nye FIFA-presidenten. (Foto: Lenbj, Wikimedia Commons)

Dersom CAF går for ham, er det ventet at Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa blir den nye FIFA-presidenten. (Foto: Lenbj, Wikimedia Commons)

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Pål Hægland

Stor fan av obskur fotball fra de rareste steder. Har en ekstra stor forkjærlighet for fotballen i USA, Salomonøyene og stort sett de rareste verdenshjørner. Stolt medlem av Fotballsonen siden 2012.

Legg igjen en kommentar