Regjerende Premier League-mestere Chelsea kommer trolig i mål med oppkjøpet av Kingsmeadow Stadium i London denne måneden.

AFC Wimbledon – en klubb startet av Wimbledon-fans som en reaksjon mot MK Dons – har siden 2003 spilt kampene sine på Kingsmeadow Stadium i London. Nå har klubben, som for øyeblikket ligger på tiendeplass i League Two, bestemt seg for å bygge et nytt stadion i Plough Lane. Finansieringen for byggingen skal blant annet dekkes av et salg av Kingsmeadow, og nå er en kjøper på plass. Det er ingen ringere enn regjerende Premier League-mestere Chelsea.

I følge Evening Standard kommer de blåkledde trolig til å ferdigstille kjøpet mot slutten av februar. I følge avisa er planen å bruke stadion – som har en kapasitet på vel 4,800 tilskuere – til kamper for klubbens ungdoms- og kvinnelag.

Wimbledons daglige leder, Erik Samuelson, bekrefter overfor klubbens hjemmesider at salget er mer eller mindre i boks, men understreker at det er en del betingelser som må være oppfylte før et salg kan gjennomføres.

Det er ikke kjent hva det nye stadionanlegget vil hete, men Samuelson opplyser at de trolig kommer til å utlyse muligheten for å navngi stadion så snart Greater London Authority formelt har godkjent planene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Pål Hægland

Stor fan av obskur fotball fra de rareste steder. Har en ekstra stor forkjærlighet for fotballen i USA, Salomonøyene og stort sett de rareste verdenshjørner. Stolt medlem av Fotballsonen siden 2012.

Legg igjen en kommentar