Det er mange gøyale storkamper på blokka denne runden. Nedenfor finner du hva du har i vente.
(Artikkelen er skrevet av Fotballsonens Bundesliga-redaksjon ved Ola Bjerkevoll og Vebjørn Solberg)

Fredag 05.02 kl 20:30
Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen

Gladbach har ikke vunnet en fredagskamp på sine seks siste forsøk og forrige runde, som også var en fredagskamp, ble det tap mot Mainz. Med et fattig poeng og ett like stusselig mål på de siste seks fredagskampene er det en vanskelig trend å snu når et Werder Bremen i god form kommer på besøk. Bremen har syv poeng fra sine to siste, de hentet sågar opp en 3-1 ledelse mot Hertha Berlin forrige runde, så dette kan fort bli en veldig tung fredagskveld for vertene og en veldig god en for Claudio Pizzaro & Co.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.75                 U: 4.00                B: 4.30

Lørdag 06.02 kl 15:30
FC Ingolstadt 04 – FC Augsburg

Augsburg, som ikke har tapt på sine siste syv kamper, drar til Ingolstadt som har tapt fire av de samme syv. Det skal dog nevnes at Ingolstadt sine tap kom mot storlagene München, Leverkusen og Dortmund som man jo kan forvente. Dog er 4-0 tapet mot Hannover en stygg ripe i den ellers helt forventede statistikken. Dette kan fort bli en jevn kamp men bortelaget kan nok ta det på den gode flyten de er i.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.45                 U: 3.00                B: 3.00

Hertha Berlin SC – Borussia Dortmund

Et av flere storoppgjør denne helgen. Hertha Berlin kjemper i toppen av Bundesliga, men møter et meget sterkt Dortmund. Selv om Hertha har fordelen av hjemmebane, vil dette bli en kamp hvor Dortmund er klare favoritter. Klubben fra Berlin har spilt uavgjort i de to siste kampene sine i Bundesliga, mens Dortmund har vunnet begge. Det kan også legges til at hovedstadslaget har slitt mot de antatt største lagene og bare vunnet mot Bayer Leverkusen av disse.

Odds fra Nordicbet:
H: 6.75                 U:4.20                 B: 1.50

Schalke 04 – VfL Wolfsburg

Ser man på tabellposisjonen er dette en kamp mellom to lag som begge kjemper om å ikke bli hektet av i kamp om Champions League-plassene. Kun tre poeng skiller lagene, på henholdsvis 5. og 7. plass, og et tap her kan gi et slag for baugen i kampen om de nevnte CL-plassene. Mest står på spill for Wolfsburg som med tap vil være hele seks poeng bak dagens motstander og potensielt syv poeng bak Bayer Leverkusen på den siste CL-plassen, hvis de slår Bayern München senere på dagen. Hvis Schalke vinner og Leverkusen taper den senere kampen så vil Die Königsblauen ta seg opp på den meget viktige fjerdeplassen. Begge lag er i svingende form men har spillere som kan avgjøre kamper, både i positiv og negativ forstand. Julian Draxler kommer tilbake til Schalke for første gang etter overgangen i sommer og vil nok ikke få noen varm velkomst, det skal bli spennende å se om han blir påvirket av presset. En liten vinn eller forsvinn for bortelaget.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.40                 U: 3.40                B: 2.85

 

Julian Draxler kommer tilbake til Schalke (Foto: Digitalsport

Julian Draxler kommer tilbake til Schalke (Foto: Digitalsport

 Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart

Her er det to lag som er i veldig god form og dette kan bli en mye morsommere kamp enn det tabellposisjonene (13 og 15) skulle tilsi. Hjemmelaget har ikke tapt på sine siste tre, to seiere og en uavgjort, mens bortelaget ikke har tapt på sine siste fem, hvorav de siste tre kampene har blitt vunnet. Begge lag er dog bare to poeng over Werder på playoff-plassen og kan med seier ta steget litt vekk fra det rotet der nede. Et tap kan da føre til at de bytter plass med Bremen hvis Bremen vinner sin kamp dagen før. Alex Meier kan vinne kampen nesten på egenhånd for vertene, den evnen kan ikke bortelagets Timo Werner skryte på seg og kan fort bli skjøvet ut på vingen eller helt ut på benken til fordel for innleide Artem Kravets som sikret seieren i forrige runde. En annen nyinnleid mann, Federico Barba, skadet seg i en treningskamp på tirsdag og vil være ute i seks uker for Stuttgart. Det kan gjøre det litt ekstra tøft for laget fra Mercedes-byen.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.65                 U: 3.50                B: 2.45

Hannover 96 – FSV Mainz

Fem tap på rad er fasit for Hannover som ikke har vunnet siden 28. november i fjor. Iver Fossum kan fort få sjansen for bunnlaget, men han og guttene i rødt må nok stole på at Ron-Robert Zieler stenger buret for Yoshinori Muto og Yunus Malli. Dette blir en vanskelig kamp for Hannover, men poeng er absolutt mulig, for Mainz har ikke vunnet på sine to siste bortekamper.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.76                 U: 3.20                B: 2.60

Lørdag 06.02 kl 18:30
Bayer Leverkusen – Bayern München

Det heteste oppgjøret denne runden i Bundesliga. Leverkusen kommer inn i oppgjøret med en veldig bra form, ettersom de har tatt poeng i sine fire siste kamper. Bayern München har gjort det bedre, ettersom de har vunnet sine fire siste. Her må hjemmelaget slite for å få med seg poeng, og det er viktig å sikre seg flest mulig, ettersom Schalke, Gladbach og Wolfsburg ligger rett bak på tabellen. En viktig kamp for Bayern München også, en av deres største utfordringer denne sesongen og Dortmund ligger kun åtte poeng bak.

Odds fra Nordicbet:
H:5.50                  U:4.10                 B:1.60

Søndag 07.02 kl 15:30
Hamburger SV – 1.FC Köln

Hamburg har fire tap på sine fem siste og må virkelig ta seg sammen for å unngå å ramle ned i den samme gryta som de har vært i de siste årene. Spillet har vært ganske bra men uttelingen foran mål samt litt slurv bak i rekkene har gitt Der Dino dårlig utteling. Köln er i varierende form og kan fort finne på å tape denne kampen eller vinne med tre mål. Anthony Modeste berget et poeng på vakker vis mot Wolfsburg forrige runde og har vært den store trusselen for Köln denne sesongen. Klarer Hamburg å demme opp for han så kan de fort kvele angrepet til Köln og ta en etterlengtet seier.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.45                 U: 3.10                B: 2.95

Søndag 07.02 kl 17:30
TSG Hoffenheim – Darmstadt 98

Hoffenheims siste seier kom for fire kamper siden, mot laget som ligger bak de på tabellen, nemlig Hannover. Siden da har det blitt tap mot Schalke og Bayern samt en uavgjort mot Leverkusen. Ting har sett ørlite grann bedre ut spillmessig de siste ukene for Hoffenheim, selv om resultatene ikke har vært ideelle, som må vinne denne for å få los på playoff-plassen som de er fem poeng bak. Darmstadt har hatt tøff motstand de siste rundene men slo Hannover i første runde etter jul. Denne kampen kan gå begge veier og det kan fort bli første målet vinner.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.00                 U: 3.40                B: 4.00

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar