Julian Nagelsmann tar over et halvt år før tiden.

28-åringen tar over nedrykkskandidaten Hoffenheim et halv år før planlagt tid da tidligere sjef Huub Stevens måtte trekke seg på grunn av helsen, og blir tidenes yngste trener i Bundesligaen.

Stevens har vært sjef i Hoffenheim siden Markus Gisdol fikk sparken i oktober men har slitt med hjertearytmi og har derfor valgt å trekke seg og samtidig legge opp som fotballtrener.

– Jeg er veldig lei meg for å forlate denne klubben i en slik vanskelig og utfordrende tid, men jeg tror alle kan forstå det faktum at min helse prioriteres når jeg nå tar denne avgjørelsen, sier 62-åringen til klubbens hjemmesider.

WITTERS_586471m

Huub Stevens har gitt seg som Hoffenheim-sjef (Foto: Witters)

Kastes inn tidligere enn planlagt.

Hans 34-år yngre kollega, Nagelsmann, var tiltenkt rollen som hovedtrener på WIRSOL Rhein-Neckar Arena til sommeren, men ledelsen i Hoffenheim er ikke redd for å kaste inn tyskeren før tiden.

– Jeg er klar over denne store utfordringen, men jeg frykter den ikke. Jeg ser frem til å jobbe med laget og tilføre nye stimuli med min tilnærming, sier 28-åringen.

Nagelsmann har jobbet som trener i klubben siden 2008, han begynte som assistent på U17-laget og har vært innom U16-laget før han kom til U19-laget i 2013 hvor han har hatt stor suksess. Han har også vært innom som assistent på A-laget i 2012/13-sesongen.

Nagelsmann, som hadde sin første trening med laget tidligere på torsdag, har faktisk ikke fått fullført alle de nødvendige trenerkursene som skal til for å trene på Bundesliga-nivå, men regner med å fullføre de i løpet av noen uker.

Hoffenheim har vært i tett kontakt med det tyske fotballforbundet og den tyske ligaen som begge har gitt grønt lys for ansettelsen.

Hoffenheim har slitt veldig i ligaen og ligger nest sist på tabellen med 14 poeng og fattige to seiere. De har syv poeng opp til trygg grunn og møter Werder Bremen, på plassen foran på tabellen, til helgen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar