Det er duket for sesongens manndomsprøve for serieledere Napoli, som er på visitt hos selveste Juventus.

Lenge siden sist det har vært så jevnt og spennende i toppen av Serie A. Napoli har virkelig vist seg verdig topplasseringen i Italia og, med Gonzalo Higuain i form, er de svært vanskelige å stoppe. På lørdag møter Partenopei Juventus, som har ikke tapt i serien siden 28.oktober. Lite tvil om at kampen vil gi oss pekepinn på hvor Napoli ligger ferdighetsmessig kontra et Juventus-lag som vet hva som må til for å vinne fotballkamper.

Lørdagens storoppgjør er det første i serien av fem knalltøffe kamper for Napoli. På torsdag møter italienere spanske Villarreal i Europa League, før de tar imot Milan, som ser ut til å ha funnet seg selv igjen etter flere svake kamper ved årsskiftet. Deretter venter spanjolene på San Paolo og Fiorentina på Artemio Franchi. Februar blir definitivt en ordentlig test for Maurizio Sarris menn i lyseblått. Men det hele starter på Juventus Stadium førstkommende lørdag.

Kamper i kampen

Vi har allerede gjort en strålende jobb med å definere suksessen til Napoli, men mot Juventus blir disse faktorene satt på prøve. Midtstopperen Kalidou Koulibaly vil få garantert mye å gjøre mot kvikke og lett bevegelige Paulo Dybala. Senegaleseren har hatt en strålende sesong, og har vært en av hovedgrunnene til hvorfor Napoli har kun sluppet inn 19 mål. Kollegaen Raul Albiol og sisteskansen Pepe Reina bidrar med sin dose rutine og taktisk klokskap for å demme opp for de få feilene Koulibaly og andre lagkamerater måtte finne på.

Godt sammensveiset gjeng etter seieren mot Carpi sist helg (Foto Cesare Purini / Insidefoto)

Godt sammensveiset gjeng etter seieren mot Carpi sist helg (Foto Cesare Purini / Insidefoto)

Paulo Dybala, på sin side, har gitt Juventus-fansen noe å mimre over, da argentineren viser noe av det Alessandro Del Piero sto for som unggutt. Dybala har vært tungen på vektskålen ved flere anledninger, og har avgjort kampene til sin fordel, noe som kan også være tilfelle på lørdag.

Landsmannen Gonzalo Higuain har, som kjent, vært i dødelig form hele sesongen. I skrivende stund står han med vanvittige 24 mål på 25 kamper. 28-åringen har i tillegg spilt samtlige kamper for Napoli, som viser til hans uvurderlige rolle i klubben. Samme kan sies om Leonardo Bonucci i forsvaret til Juventus, som garantert kommer til å holde et ekstra øye med argentineren. Midtstopperen er enormt viktig for Bianconeri, det bekreftet selve Massimiliano Allegri da han valgte å starte med Bonucci mot Frosinone sist helg, til tross for at hans var kun ett gult kort unna suspensjon. Bonucci blir trolig flankert at veteranen Barzagli i en firer bak, da Giorgio Chiellini er ute med skade. At sistnevnte er ute mot Napoli, er utvilsom en svekkelse for Juve, men også gode nyheter for Higuain som har ofte slitt mot den italienske ringreven.

Leonardo Bonucci (venstre) pleier å levere varene når det gjelder så mest (Foto Filippo Alfero/Insidefoto)

Leonardo Bonucci (venstre) pleier å levere varene når det gjelder så mest (Foto Filippo Alfero/Insidefoto)

På midtbanen skal terrieren Allan opp mot artisten Paul Pogba, der muskler møter finesse. For mye av det gode kan være utslagsgivende begge veier.

Prinsene

Claudio Marchisio, har vært kanskje den aller beste spilleren for Juventus sett på sesongen som helhet. Sjeldent vi ser at den lille prinsen gjør store tabber, og det i en så viktig rolle som ballfordeler og stabilisator for sine kollegaer på midten. Andrea Pirlo er knapt savnet, tvert imot, det sies at Marchisios fleksible spillerstil veier fint opp for elegansen og den nydelige frisparkfoten fra Brescia.

Lorenzo Insigne er Napolis prins, og den tittelen har han gjort seg fortjent til denne sesongen. Etter år med skader og lite spilletid har 24-åringen endelig fått det til å stemme, og i tospann med Higuain utgjør de en duo som roper verdensklasse. Om det kommer til å holde helt til slutten av mai, gjenstår å se, men lille Lorenzo kan allerede nå begynne å pakke for EM i Frankrike i sommer. Om landslagssjefen Antonio Conte vil det annerledes selvsagt, noe som er utenkelig.

Svakhetene

Det er tydelig at Juventus går til lørdagens batalje med svekket mannskap. Selv om Sami Khedira er med i troppen, er kroaten Mario Mandzukic enda ikke friskmeldt, det samme gjelder for Kwadwo Asamoah, nevnte Giorgio Chiellini og Martin Caceres som er ute for resten av sesongen. Det er navn med muskler og autoritet i 16-meteren. I tillegg kan man knapt stole på urokråken Simone Zaza, som kan gjøre det utenkelige på fotballbanen. Allegri har dermed lite valg enn å starte med Paulo Dybala og Alvaro Morata på topp. Der Dybala har imponert, har Morata skuffet mange. Selv med hans to mål mot Inter og Chievo, har spanjolen fortsatt mye å gå på spillemessig. For øyeblikket er ikke Morata halvparten så god som han var i sin debutsesong i fjor.

Det har vært en frustrerende sesong sålangt for Alvaro Morata (Foto Filippo Alfero/Insidefoto)

Det har vært en frustrerende sesong sålangt for Alvaro Morata (Foto Filippo Alfero/Insidefoto)

Napolis svakhet er foreløpig ukjent. Sarri har satt sammen et velbalansert startellever som har spilt mye sammen hele sesongen, og de har levert. Spørsmålet kan likevel stilles rundt trenerens manglende evne å rotere. Manolo Gabbiadini får knapt å spille, det samme gjelder stakkars Christian Maggio. En av suksessfaktorene til Empoli i forrige sesong, Mirko Valdifiori, sitter på benken og David Lopez er blitt mer en rotasjonsspiller.

På lørdag er det likevel de 22 som står på banen som avgjør hvor de viktige tre poeng havner, og på papiret er det lite tvil om at seriemesterne Juventus stiller med svekket mannskap.

Dommeren skadet

Mannen som skulle holde spillere i sjakk var eminente Nicola Rizzoli, som er ikke fremmed for dømme en storkamp. Men 44-åringen skal ha slitt med en skade i leggen, som gjør at han må holde seg borte fra dømming denne helgen. Ansvaret ble gitt videre til Daniele Orsato, som dømte første oppgjøret mellom lagene den 26.September.

Italienere elsker å spekulere, og enkelte mener at Rizzoli trakk seg etter at direktøren for den italienske nettavisen TGcom Paulo Liguori skal ha uttalt følgende:

-Rizzoli er en fantastisk dommer. Men ikke på Juventus Stadium, ikke til denne kampen. Jeg har ingen bevis, men jeg sitter på statistikk som bekrefter at de få gangene Rizzoli gjør en feil, er det ofte til fordel for hjemmelaget Juventus. Jeg kan garantere deg at om det kommer til å bli gjort en dommerfeil på lørdag, så vil det gagne Juventus. Få ting er sikkert her i livet, men dette kan jeg garantere.

Nicola Rizzoli, sammen med dommerforbundet vurderer nå å saksøke Liguori.

Orsato dømmer Juve-Napoli. Her i diskusjon med Fiorentinas Borja Valero (Foto Andrea Staccioli / Insidefoto)

Orsato dømmer Juve-Napoli. Her i diskusjon med Fiorentinas Borja Valero (Foto Andrea Staccioli / Insidefoto)

Lagene

Det meste tyder på at lagene starter slik:

JUVENTUS (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Sturaro, Marchisio, Pogba; Pereyra; Dybala, Morata.

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Hamsik, Jorginho, Allan; Callejon, Higuain, Insigne.

Tips

Hvordan kommer dette til å gå? Er begge lag for redde til å tape at det ebber ut i en kjedelig 0-0? Mulig. Men det kan kun skje om Higuain holdes i sjakk av Barzagli og Bonucci. På andre side av banen er alt opp til Paulo Dybala. Skulle det komme noe fra Paul Pogba, blir det først etter at Allan har blitt passert, noe som er ingen enkel oppgave om dagen. Tips: 1-1. 

 

Du ser kampen På Viasat Sport eller Viaplay og kommenteres av eminente Rolf-Otto Eriksen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar