Ballen ruller videre i Tyskland og flere lag i bunnen er desperate for poeng mens storlagene kjemper om Champions League-plasser.

Fredag 12.02 kl 20:30
FSV Mainz – Schalke 04

To lag med to seiere på de to siste. Det skiller tre poeng mellom vertene på 7.plass og gjestene på 4. før dagens oppgjør. De tre siste oppgjørene lagene imellom har vært målrike (2-1,2-0,4-1) og med to lag som begge er bedre framover enn bakover er det ingen grunn til at det ikke skal fortsette. Dessverre for hjemmelaget er Yoshinori Muto ute med skade i minst fire uker så mye av ansvaret legges over på Yunus Malli. For Schalke er kaptein Höwedes fortsatt ute mens Uchida og Eric Maxim Choupo-Moting er usikre.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.85                 U: 3.40                B: 2.40

Lørdag 13.02 kl 15:30
Borussia Dortmund – Hannover 96

Hannover er i grusom form og står nå uten seier på de siste seks kampene etter tapet mot Mainz forrige runde. Dortmund på sin side har bare tapt en av sine siste syv. Nysigneringen til Hannover, Hugo Almeida, er usikker på grunn av en trøblete rygg mens Hiroshi Kiyotake kanskje rekker kampen hvis Hannover-ledelsen velger å ta sjansen. For Dortmund er det fortsatt bare Bender og Sahin som er ute og de har klart seg fint uten de fra før så det bør ikke by på videre problemer. Dortmund er soleklare favoritter i denne og bør vinne greit mot et Hannover blottet for selvtillit.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.11                 U: 9.25                B: 21.00

Darmstadt 98 – Bayer Leverkusen

Darmstadt er i varierende form, men vant det første oppgjøret i Leverkusen. Det kan gi de en tro på at de kan slå laget som mangler sin toppscorer, Javier Hernandez. Chicharito er ute med noe så spesielt som en revet sene i den ene rumpeballen. Dette kan by på noen problemer fremover på banen for laget som har nytt gått av meksikanerens 13 mål så langt i sesongen. Denne kampen kan fort bli jevnere enn  folk tror.

Odds fra Nordicbet:
H: 5.00                 U: 3.60                B: 1.70

Werder Bremen – TSG Hoffenheim

To klubber i lett krise. Selvom Werder Bremen vant i cupen på tirsdag og tok seg til en semifinale ble de utklasset av Borussia Mönchengladbach i serien forrige runde og ble sendt hjem med 5-1 i bagasjen. Hoffenheim har ikke vunnet på de siste fire og i går mistet de trener Huub Stevens som måtte trekke seg på grunn av helseproblemer. Inn kommer tidenes yngste Bundesliga-trener, så spørs det om han kan redde Hoffenheim fra nedrykk, kanskje det kan bli spilletid på Tarik etter hvert også?

Odds fra Nordicbet:
H: 2.15                 U: 3.50                B: 3.20

VfB Stuttgart – Hertha Berlin

De høytflyvende gjestene fra hovedstaden kan fort komme ned på bakken etter et godt 0-0 resultat mot Dortmund i forrige runde og avansement til semifinalen i cupen på onsdag. Ute er kaptein Fabian Lustenberger og toppscorer Salomon Kalou og det kan by på store problemer for Die Alte Dame. For vertene er det bare Timo Werner som er usikker i tilegg til allerede skadede Federico Barba og suspenderte Daniel Didavi. Ingen av lagene har tapt på de siste seks kampene og gutta fra Mercedes-byen står sågar med fire seiere på rad. Det kan fort bli uavgjort i denne da begge lag ikke scorer veldig mye mål. Faktisk har Stuttgart på 12. scoret mer enn Hertha på 4. med 31 og 29 mål hver.

Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin vil holde på sin fantastiske tredjeplass (Foto: Digitalsport)

Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin vil holde på sin fantastiske tredjeplass (Foto: Digitalsport)

Odds fra Nordicbet:
H: 2.05                 U: 3.50                B: 3.40

VfL Wolfsburg – FC Ingolstadt 04

Wolfsburg har ikke vunnet siden 21.november i fjor. La det synke inn litt. Det bør begynne å lyse noen røde varsellamper og ule noen sirener i Wolfsburg-leiren for Champions League-toget er i ferd med å forlate perrongen. Med en 8.plass og 27 poeng er det seks poeng opp til Schalke på den siste plassen. Hvis Wolfsburg taper og Schalke vinner vil det være ni, og det er mye å hente inn. Det er nettopp i denne typen kamper som denne rundens mot Ingolstadt hvor Wolfsburg har vært for dårlige. De har gitt fra seg poeng i kamper de bør vinne greit. For Ingolstadt sin del så vil de passere dagens motstander med seier og de har en god statistikk på bortebane i år og det hjelper ikke for hjemmelaget at Andre Schürrle er usikker og Bas Dost fortsatt er skadet. 5.25 i odds på Ingolstadt seier er meget godt betalt og kan lønne seg å prøve.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.70                 U: 3.60                B: 5.25

Lørdag 13.02 kl 18:30
1.FC Köln – Eintracht Frankfurt

På de siste tre kampene disse to lagene imellom har det blitt hele 19 mål, og alt ligger til rette for at det skal bli mye denne gangen også. Anthony Modeste og Alexander Meier er i kalasform for sine respektive lag og med forsvar som til tider er vaklende hos begge parter så kan det bli opp til de to keeperne å ødelegge festen for angriperne. Jonas Hector er usikker for hjemmelaget mens Carlos Zambrano er suspendert for Eintracht. Det er to bærebjelker i sine lag og det kan gjøre sitt til at målene kommer. Köln er ørsmå favoritter i denne.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.90                 U: 3.60                B: 4.00

Søndag 14.02 kl 15:30
Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach

Gladbach fikk en etterlengtet seier etter 5-1 over Werder i forrige runde mens Hamburg ikke har vunnet på sine siste seks til tross for, til tider, meget oppløftende spill. Nå er stopperbautaen Johan Djorou suspendert og det gjør ikke ting enklere for Der Dino. Gladbach er stor favoritter i denne og bør ta en grei seier, det blir nok ikke like mye som mot Bremen, men det kan fort bli noen mål. Hamburg er avhengig av at Lasogga leverer og at Holtby, Hunt og Drmic er skrudd på for å få noe ut av denne.

Odds fra Nordicbet:
H: 3.10                 U: 3.60                B: 2.15

Søndag 14.02 kl 17:30
FC Augsburg – Bayern München

Ligaens store lag drar til et Augsburg som før Ingolstadt-tapet forrige runde ikke hadde tapt på syv kamper. Xabi Alonso er suspendert uten at det bør by på store utfordringer for München når du har Tiago Alcantara på benken. Innleide Serdar Tasci kan få sin debut men det spørs om ikke Pep vil gi ungutten Joshua Kimmich sjansen etter hans imponerende forestilling sist runde. For vertene er Ji Dong-Won usikker med et trøblete kne men utover det er det lite nytt på den kanten. Det skal bli tungt for Augsburg å få med seg noe fra denne men hvis Marwin Hitz har en super dag mellom stengene så kanskje de kan klare å stagge det ustoppelige Bayern-toget.

Odds fra Nordicbet:
H: 12.50              U: 5.75                B: 1.24

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar