Spenningen ble på mange møter punktert allerede i første kamp i begge dobbeltoppgjørene i Copa del Reys semifinale, og både Sevilla og Barcelona tok seg denne uken greit videre til finale.

Barcelona sendte utpå et sterkt redusert mannskap, uten blant annet stjernetrioen Leo Messi, Neymar og Luis Suárez, da de besøkte Valencia på Mestalla onsdag kveld, i en kamp som endte 1-1. Første oppgjør på Camp Nou endte som kjent med hele 7-0 til Barcelona, og foran svært så glisne tribuner var det derfor lite spenning knyttet til det som skjedde på gressmatta. Valencia tok ledelsen ved Álvaro Negredo, men ei heller denne gang ble det seier for Gary Nevilles lag ettersom Wilfrid Kaptoum fikset en sen utligning for katalanerne. Sammenlagt altså 8-1 og overlegent Barcelona-avansementet. Luis Enriques mannskap satte dessuten ny klubbrekord, med 29 kamper på rad uten tap.

Sevilla greide ikke helt å tangere Barcelonas storseier over Valencia forrige uke, men med 4-0 å gå på mot Celta hadde neste ukes Molde-motstander et godt resultat å spille på i Vigo torsdag kveld. Unai Emery begynte muligens å ane uråd da vertene gikk opp til både 1-0 og 2-0 etter skåringer av Iago Aspas, men kort etter Celtas andre mål reduserte Éver Banega til 2-1. Svenske John Guidetti brant deretter et straffespark for de himmelblå, og helt på slutten av oppgjøret utlignet Yevheniy Konoplyanka til 2-2. Sevilla tok seg slik videre til Copa del Rey-finale mot Barcelona med 6-2 sammenlagt.

Barcelona står med hele 27 Copa del Rey-titler (i tillegg ti finaletap), fire flere enn Athletic Club og åtte flere enn Real Madrid. For første gang siden midten av 1990-tallet spiller de finale tre år på rad (vant mot Athletic Club i fjor, tapte mot Real Madrid i 2014). Sevilla har på sin side vunnet turneringen ved fem anledninger (to finaletap), deriblant to ganger det siste tiåret. Finalen skal spilles enten 21. eller 22. mai, arenaen er foreløpig ikke bestemt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar