Manchester United har bestemt seg for å endre navnet på South Stand på Old Trafford.

Det nye navnet skal være Sir Bobby Charlton Stand, melder klubben i en pressemelding.

Det er den andre tribunen som blir kalt opp etter en person som har hatt stor betydning for klubben, etter at North Stand byttet navn til Sir Alex Ferguson Stand i 2011.

Bobby Charlton spilte nesten hele karrieren for Manchester United og var en del av de såkalte «Busby Babes», ungguttene daværende manager Matt Busby fikk frem fra Manchester Uniteds akademi og frem på A-laget. Under Charltons tid på Manchester United vant laget serien tre ganger og FA-cupen én gang. I tillegg var han kaptein og scoret to mål i finalen mot Benfica da klubben vant Serievinnercupen i 1968 – ti år etter den grusomme flyulykken i München Charlton selv overlevde, men som tok livet 23 personer, hvorav åtte Manchester United-spillere.

– Representerer alt som er bra med fotball

The United Trinity statue outside Old Trafford, home of Manchester United FC -------------------- Matt West / BPI Carling Cup - 3rd Round Manchester United v Middlesbrough 23 September 2008 Jed Leicester +447967091226 Javier Garcia +447887794393 info@backpageimages.com http://www.backpageimages.com

STATUE: George Best, Dennis Law og Bobby Charlton er alle æret med statue utenfor Old Trafford. (Foto: Javier Garcia/BPI)

I tillegg var Charlton med på å vinne VM med England i 1966, et mesterskap hvor han ble kåret til turneringens spiller, før han senere også ble kåret til årets spiller i verden.

– Bobby er, ganske enkelt, den mest ikoniske personen i engelsk fotballhistorie. En spiller, diplomat, gentleman og en som har arbeidet utrettelig for veldedighet: Han representerer alt som er bra med fotball og Manchester United, uttalte klubbens viseadministrerende direktør, Ed Woodward.

– Det er en stor ære og jeg er veldig stolt, både for meg selv og familien min, over at klubben har valgt å kalle opp South Stand etter meg. Manchester United har vært en så viktig del av mitt liv og jeg har så mange fantastiske minner fra Drømmenes Teater. Som spiller husker jeg målene og de fantastiske spillerne jeg spilte med. Som direktør har jeg sett fantastiske kamper og spillere, sa Charlton i forbindelse med navneendringen som offisielt vil skje i forbindelse med hjemmekampen mot Everton 2. april.

Totalt spilte Charlton 758 kamper for Manchester United, noe som var rekord helt til den ble passert av Ryan Giggs. I tillegg scoret han 249 mål for klubben, noe som fortsatt er rekord.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar