UEFA har utestengt Galatasaray i én sesong fra europacupspill.

Allerede i 2014 var den tyrkiske storklubben én av ni klubber som ble straffet av UEFA for å ha hatt større underskudd enn det financial fair play-regelverket tillater. For Galatasarays del måtte de komme seg innenfor regelverket innen 2015/16-sesongen, samtidig som de ikke fikk øke lønnskostnadene for regnskapet som ble avsluttet i 2015.

Utestengelsen kommer ikke som en overraskelse. I januar opplyste UEFA om at klubben kom til å bli straffet for å ikke ha klart å holde seg til rammene som ble satt tilbake i 2014.

Konsekvensen er at klubben nå er utestengt fra den neste UEFA-turneringen klubben normalt sett hadde kvalifisert seg for i løpet av de to neste sesongene. I tillegg må klubben begrense de samlede spillerlønnskostnadene i de to neste regnskapene, som avsluttes i 2016 og i 2017.

Galatasaray ligger for øyeblikk på 5. plass i serien, og er fortsatt med i den tyrkiske cupen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar