En av verdens beste keepere, Gianluigi Buffon, trenger å holde buret rent i fire minutter til for å slå en 22 år gammel rekord i Serie A.

Den 10.Januar var sist gang 38-åringen måtte plukke ballen ut av nettet, da takket være Antonio Cassano. Siden den gang har Buffon knapt blitt satt på noen store prøver. Etter gårsdagens seier mot Sassuolo, har det gått over to måneder og Juventus-kapteinen har da ikke sluppet inn mål på vanvittige 926 minutter i Serie A.

Buffon passerer dermed rekken til en annen Juventus-legende, Dino Zoff, som holdt buret rent i 903 minutter i 72-73-sesongen. Neste helg møtes Torino og Juventus i Derby Della Mole, der Buffon kan bli mannen som har holdt buret rent over lengst mulig periode. Han trenger kun 4 minutter på å slå Sebastiano Rossis rekord på 929 minutter fra 93-94.

Buffon er likevel fortsatt et stykke unna verdensrekorden, som ble satt av Mazaropi for Vasco Da Gama i 1977-78 sesongen. Brasilianeren klarte å stå 1816 minutter uten å slippe inn mål.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar