Flere engelske og italienske medier melder nå at en avtale mellom den italienske landslagstreneren Antonio Conte og Chelsea er ferdigforhandlet. Han skal angivelig forlate Gli Azzurri og flytte til Stamford Bridge så fort årets Europamesterskap i Frankrike er over.

I følge Corriere della Sera vil Conte skrive under på en treårskontrakt med en årslønn på omlag 6 millioner euro. Alt som gjenstår er å informere Carlo Tavecchio, presidenten i det italienske fotballforbundet, før den offisielle bekreftelsen kunngjøres sammen med Chelsea-eier Roman Abramovitsj om noen dager.

Conte tok over som italiensk landslagssjef etter at daværende trener Cesare Prandelli takket for seg sommeren 2014. I sin relativt korte periode som landslagstrener har ikke Conte rukket å oppnå noen nevneverdige resultater, annet enn en vellykket EM-kvalifisering som ubeseiret gruppevinner; det er nok heller hans tid i Juventus folk forbinder han best med. I sine tre år ved roret for Den gamle damen ledet han laget til tre seriegull og to Supercup-triumfer, og utviklet en 3-5-2 formasjon som brått ble veldig populær blant italienske lag. Med sin karismatiske væremåte bygde han et hardtarbeidende lag, og gjeninnførte vinnerkulturen som hadde manglet i klubben siden Calciopoli-skandalen i 2006.

Dette er nok noe av det Chelsea ønsker å tilføre sitt lag, som etter årets merkelige sesong å dømme kan trenge en fast hånd for å få skuta på rett kjøl. Og det er nettopp det de vil få med Conte. Likevel er dette også en av svakhetene hans, som med sin strenge disiplin ofte blir låst i taktiske valg som ikke alltid lykkes. Hans stahet var nok det som hindret Juventus noen suksess i Mesterligaen, der han alt for ofte tviholdt på en konservativ tilnærming fremfor en mer offensiv formasjon i kamper Juventus skulle og måtte diktere spillet.

Flere kandidater til å bli Contes etterfølger.

I kjølvannet av denne utviklingen, gjenstår det å velge Conte sin etterfølger som forbundskaptein. Fabio Capello har blitt pekt ut som en mulig kandidat, men har selv avfeid disse ryktene. Carlo Ancelotti har også vært nevnt, men han har beholdt sin urokkelige kurs mot Tyskland og Bayern München. Torino-trener Giampieri Ventura derimot nærmest nominerte seg selv med sine uttalelser om den drømmen det ville vært å trene Gli Azzurri, og seiler opp som en naturlig favoritt. Med begrensede midler har han produsert overraskende resultater og utviklet flere spillere til uante høyder, med forrige sesongs deltagelse i Europa League som et høydepunkt.

Med seg tar Conte en rekke støttespillere fra apparatet han har rundt seg i Italia. I tillegg er det vidt kjent at han beundrer kvalitetene til Juventus-stopper Leonardo Bonucci, som vil være en høyaktuell erstatter til den aldrende John Terry. Her vil han måtte gå i budkrig med Pep Guardiola, som er på vei til Manchester City, og som også har uttrykt interesse for den elegante forsvarsspilleren.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Medievitenskapstudent med en interesse for italiensk fotball.

Legg igjen en kommentar