Reece Oxford, Gianluigi Donnarumma og Christian Pulisic har alle fremtiden for sine føtter. Men hvem i Europas toppdivisjoner nærmere seg å legge skoene på hylla? Her får du svaret:

PREMIER LEAGUE

Kelvin Davis (Southampton), 39 år og 19 dager
Southampton-keeperen er per dags dato den eldste spilleren i Premier League. Etter at han fikk Premier League-debuten for Sunderland i 2005-2006-sesongen, fulgte en rekke sesonger i lavere divisjoner for Southampton. Men da sørkystlaget rykket opp til Premier League i 2011-2012 spilte engelskmannen samtlige kamper. I år har det kun blitt én kamp, for mannen som får testimonialkamp for Southamtpon på slutten av denne sesongen.

Sylvain Distin (Bournemouth), 38 år, 2 måneder og 19 dager
Spilleren som bare blir bedre og bedre jo eldre han blir. I hvertfall om man husker tilbake til Everton-årene, der franskmannen var en viktig brikke i forsvaret i flere år. Tidligere nøt Distin tillitt som kaptein for Manchester City, før turen gikk videre til Portsmouth. Nå befinner han seg i Bournemouth, der det har blitt 12 ligakamper denne sesongen.

Tim Howard (Everton), 36 år, 10 måneder og 18 dager
En av de mest innflytelsesrike amerikanerne Premier League har hatt de siste årene. Mange rynket på nesen da Sir Alex Ferguson hentet keeperen fra MetroStars i 2003, og noen stor karriere hos de rødkledde ble det heller aldri. Men siden 2006 har mannen med det lange skjegget spilt 352 Premier League-kamper for de blå fra Liverpool og er enda en viktig brikke. Denne sesongen har det blitt 23 ligakamper.

Hederlige nominasjoner:
Wes Brown (Sunderland), 36 år, 3 måneder og 11 dager
Garath McAuley (West Bromwich), 36 år, 3 måneder og 2 dager

LA LIGA

Juan Carlos Valerón (Las Palmas), 40 år, 8 måneder og 14 dager
Senest søndag satt Valerón på benken for sitt lag, Las Palmas, da Real Madrid kom på besøk. I en alder av 40 år er midtbanespilleren den eldste i Europas fem toppdivisjoner. Selv huskes han nok best for tiden i Deportivo La Coruña fra 2000 til 2013. En av de største legendene i europeisk fotball.

Manuel Pablo (Deportivo La Coruña), 40 år, 1 måned og 17 dager
Pablo er en annen Deportivo La Coruña-kjenning som siden 1998 har støtt på lønningslisten til den tradisjonsrike klubben. Denne sesongen har det kun blitt to ligakamper på forsvarsspilleren, til tross for at han fikk 59 minutter mot Atlético Madrid på lørdag.

Juanfran (Levante), 39 år, 7 måneder og 28 dager
En klubbnomade som har testet profflivet i både Spania, Tyrkia og Hellas. Denne sesongen har det blitt 12 ligakamper for Levante, som sliter i bunnen av La Liga. Har 12 landskamper for Spania i perioden 2000-2003.

Hederlige nominasjoner:
Stipe Pletikosa (Deportivo La Coruña), 37 år, 1 måned og 25 dager
Weligton (Málaga), 36 år, 6 måneder og 15 dager

SERIE A

Francesco Totti (Roma), 38 år, 5 måneder og 7 dager
Totti trenger ingen introduksjon. 595 seriekamper og 244 mål for hovedstadslaget siden 1992 sier sitt. Nå antydes det at han kan være inne i sitt siste år i Roma, noe som vil bety slutten for en ellevill karriere. Har spilt seks seriekamper og scoret ett mål denne sesongen.

Luca Toni (Hellas Verona), 38 år, 9 måneder og 17 dager
Denne mannen er beviset på at alder kan fortsatt bety kvalitet. I 2014-2015-sesongen delte han toppscorertronen sammen med Mauro Icardi etter å ha scoret 22 mål – den eldste toppscoreren i Serie As historie. Denne sesongen har det gått tråere, men fem mål viser at sitronen ikke er helt presset ut enda.

Christian Abbiati (AC Milan), 38 år, 8 måneder og 6 dager
Denne sesongen har Abbiati fattige én seriekamp. Ironisk nok er det én av Europas yngste toppvisjonspillere som har tatt plassen i Milan-målet, nemlig Gianluigi Donnarumma. Abbiati regnes uansett som en av de virkelige Milan-legendene, med sine 280 seriekamper for klubben.

Hederlige nominasjoner:
Morgan De Sanctis (Roma), 38 år, 8 måneder og 4 dager
Antonio Di Natale (Udinese), 38 år, 4 måneder og 23 dager

BUNDESLIGA

Claudio Pizarro (Werder Bremen), 36 år, 5 måneder og 2 dager
Peruvianeren er inne i sin fjerde periode som Werder Bremen-spiller og leverer fortsatt. Denne sesongen står han med 11 ligamål på dobbelt så mange kamper. Har tidligere levert varene i Bayern München, samt et mindre suksessfylt opphold i Chelsea.

Ivica Olic (Hamburg), 36 år, 3 måneder og 5 dager
Kroaten som aldri gir seg. Olic har gjort karriere på hard innsats, krydret med mål i ny og ned. Denne sesongen har det ikke gått på skinner for spissen, som står uten scoring i årets Bundesliga-sesong. Tidligere i mars ga han seg på landslaget etter 104 kamper med flagget på brystet.

Jaroslav Drobny (Hamburg), 36 år, 1 måned og 18 dager
En annen tro tjener av Hamburg. Drobny har tidligere vært førstekeeper i den tyske klubben, men har i senere tid mistet plassen til Rene Adler. Han har tidligere stått på lønningslisten til både Fulham og Ipswich, uten å få en eneste kamp for noen av klubbene. Denne sesongen har det blitt seks ligakamper.

Hederlige nominasjoner:
Martin Stranzl (Borussia Mönchengladbach), 35 år, 7 måneder og 21 dager
Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), 35 år, 6 måneder og 26 dager

LIGUE 1

Benjamin Nivet (Troyes), 39 år, 2 måneder og 12 dager
En av Troyes’ største legender. To perioder i klubben har gitt over 300 ligakamper og enda holder han det gående. Senest spilte han 90 minutter i det forsmedlige 0-9-tapet for PSG. Ett mål denne sesongen er fasiten. Har en stor jobb foran seg for å redde Troyes’ eksistens i den franske toppdivisjonen.

Hilton (Montepillier), 38 år, 5 måneder og 29 dager
Etternavnet klinger kjent for de fleste, men da er det ikke brasilianeren på Montepillier det først tenkes på. Har gjort stor karriere i Frankrike i klubber som Bastia, Lens og Marseille. Vant ligaen med Marseille i 2009-2010-sesongen, samt ligaen med Montepillier i 2011-2012-sesongen. Kun stått over én kamp denne sesongen.

David Ducourtioux (Ajaccio), 37 år, 11 måneder og 1 dag
Ukjent navn for de fleste. Har vært innom flere franske klubber, med lengst fartstid i Valenciennes. Nå prøver han å holde styr på midtbanen til Ajaccio, som sliter i bunnen av tabellen. Spilt 28 ligakamper denne sesongen.

Hederlige nominasjoner:
Ricardo Carvalho (Monaco), 37 år, 9 måneder og 23 dager
François Modesto (Bastia), 37 år, 6 måneder og 23 dager

Kun spillere med ligakamper i innværende sesong er tatt med i betraktningen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Viljam Brodahl

Skribent, Fotballsonen. Jeg er 21 år og studerer for tiden journalistikk ved Høgskulen i Volda. Følg meg gjerne på Twitter!

Legg igjen en kommentar