Endelig. Efter en kombineret påske- og landskampspause går Premier League i den kommende weekend ind i sin afgørende fase. Det er nu, at vinderen af verdens stærkeste liga skal findes og det er nu, at taberne skal sendes ud af det fine selskab.

Det er derfor tid til en slags status. Et desperat forsøg på at indkapsle dramaet, der snart vil folde sig ud og et indædt ønske om at skabe en form for orden i det foranderlige kaos, som venter i tiden, der kommer.

Orden kan ske ved at skitsere, det vi ved.

To hold spiller med om guldet, syv hold slås om adgang til ‘Europa’ og tre hold er i direkte duel om ikke at rykke ned. Og imellem top og bund er der seks hold, som på papiret – i skrivende stund – befinder sig i et slags ingenmandsland, men som alle kan spænde ben for dem, der har noget på spil. Bundproppen Aston Villa er ligegyldige.

Ikke mye å rope hurra for i Birmingham om dagen. (Foto: Digitalsport)

Ikke mye å rope hurra for i Birmingham om dagen. (Foto: Digitalsport)

Leicester ramte toppen af Premier League-tabellen på bagkant af 13. spillerunde tilbage i november måned sidste år. Og i dag, fire måneder og 18 kampe senere, er Claudio Ranieri og co. stadig nummer ét med hele seks point ned til Tottenham. Et stykke fodboldhistorie in the making.

Fra søndag den 3. april til og med søndag den 15. maj skal Leicester spille syv kampe mod hold, der groft kan deles op i to kategorier; de farlige og de frigjorte.

Lad os starte fra en ende af og tage udgangspunkt i holdenes aktuelle placering i tabellen, velvidende, at meget kan ændre sig på en weekend og ikke mindst på to. Men det vender vi tilbage til.

På søndag tager Leicester imod Southampton hjemme på King Power Stadium. Southampton har blot tre point op til femtepladsen og Europa League, og møder derfor op med blod på tænderne. Det samme har Sunderland, der på Stadium of Light kæmper for deres egen overlevelse i tabellen weekenden efter. Den tredje af Leicesters sidste syv kampe er hjemme mod West Ham, der har den femteplads, som Southampton jagter og The Hammers har lige nu blot ét point op til Manchester City og chancen for Champions League efter sommerferien. Alle tre hold hører derfor til under kategorien ‘de farlige’.

Herefter venter der en hjemmekamp mod de frigjorte fra Swansea, som med ti point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen og 14 point op til ‘Europa’ ikke umiddelbart har noget at spille for. Det samme gør sig gældende for Everton, som Leicester møder på King Power Stadium ugen efter opgøret mod Manchester United på Old Trafford.

Hverken Swansea eller Everton er dog lette modstandere og da slet ikke som forret og dessert til den opslidende hovedret, der venter i mødet med Manchester United, som til den tid fortsat vil jagte adgangen til Champions League intenst.

Og så kommer vi til den sidste spilledag, hvor Leicester møder Chelsea på Stamford Bridge, der kan danne en absurd scene for det, der kan ende med at blive den første og den største titel i Leicesters fodboldhistorie. En titel, som de i så fald vil få overrakt af de forsvarende mestre.

Men selvom Leicester er ubesejrede i de seneste fem kampe og kun har tabet én i Premier League siden den 3. oktober, og dermed ligner et hold, der i fuld kontrol skriver sit eget eventyr, så kender klubben langt fra slutningen. For som i alle eventyr er der en skurk, der vil slå helten ihjel. Skurken i dette eventyr hedder Tottenham. Og i de kommende to uger skal London-klubben, der ikke har vundet Englands bedste fodboldrække siden sæsonen 1960/61, vise om de er en skurk, der overhovedet skal tages seriøst.

Sist Tottenham vant Englands gjeveste trofé var denne mannen trener. Nåværende sjef Mauricio Pochettino kan tre inn i klubbens ypperste legendeselskap sammen med Bill Nicholson om han tar Spurs til ligamesterskap. (Foto: Colorsport/Digitalsport)

Sist Tottenham vant Englands gjeveste trofé var denne mannen trener. Nåværende sjef Mauricio Pochettino kan tre inn i klubbens ypperste legendeselskap sammen med Bill Nicholson om han tar Spurs til ligamesterskap. (Foto: Colorsport/Digitalsport)

For mens Leicester spiller mod Southampton og Sunderland, skal Tottenham i ilden mod Liverpool og Manchester United. To dårlige resultater i disse to kampe, kan overflødiggøre ovenstående skitsering af Leicesters sidste syv kampe og dermed dræbe al spænding om hvem der vinder titlen. Omvendt kan fire eller seks point til Tottenham de næste 14 dage intensivere Leicesters slutprogram og forvandle selv de frigjorte til farlige modstandere.

Blev dramaet indkapslet? En anelse. Blev der skabt orden i alt det, vi endnu ikke ved? Nej. For vi ved netop ingenting. Og heldigvis for det!

For selvom fodbold et langt stykke hen ad vejen kan forudsiges ved hjælp af tal og i sidste ende – for det meste – bliver afgjort af mængden af økonomi til rådighed, så karakteriseres fodboldens fascinationskraft fortsat ved sportens uforudsigelighed.

Bolden er jo rund og engang imellem vinder David over Goliath, hvilket Leicester har været et levende eksempel på siden 13. spillerunde.

Så lad os nu få de sidste landskampe overstået i aften, så vi kan få eventyret om Leicester og Premier League skrevet færdig.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jakob Genz
Sportsjournalist

33 år | cand. mag. Kultur og Formidling | Fodboldjournalist | DK

Legg igjen en kommentar