Bundesligaen er tilbake etter påskeferie og landslagspause. Det starter bra med Leverkusen og Wolfsburg og ender på søndag med Hoffenheim mot Köln. En god helg for tysk fotball med andre ord.

Fredag kl 20:30
Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg

 Rundens første oppgjør er en godbit. Bortelaget har fortsatt en ørliten mulighet for å ta seg opp på Champions League-plass ved sesongslutt, men da må de snart begynne å ta seg sammen og vinne både mot de store lagene og de antatt svakere, ulvene fra Wolfsburg vant det motsatte oppgjøret 2-1. Hjemmelaget har store skadefrafall, da særlig i forsvaret, mens gjestene har stopper Naldo ute for resten av sesongen og Bas Dost er fortsatt usikker, men kan være på benken ifølge trener Dieter Hecking. Leverkusen kan innta fjerdeplassen hvis de vinner og de andre resultatene går deres vei, mens Wolfsburg MÅ vinne for å ha noen realistisk mulighet på noen form for Europacup-spill neste sesong for det kan bli langt opp selv til Europa Leauge-plassene med tap her.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.95                 U: 3.50                 B: 3.80

Lørdag kl 15:30
Bayern München – Eintracht Frankfurt

Det har gått skikkelig på tverke for Frankfurt i det siste og nå er de godt plantet i nedrykkstriden med begge beina. De skal få slite i denne også, ledestjerne Alex Meier er fortsatt ute med kneskade og da må Haris Seferovic finne frem noe av talentet han besitter skal Eintracht få med seg poeng fra Allianz Arena. Det blir nok vanskelig da Bayern er i vanvittig slag for tiden og har nesten fullt mannskap selv om Arjen Robben er ute med skade igjen og det fortsatt er fravær i forsvarsrekka.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.07                 U: 11.50              B: 30.00

FSV Mainz 05 – FC Augsburg

Mainz er i aller høyeste grad med i kampen om det som er av Europacup-plasser og kan med seier her hive seg ordentlig med i kampen om den siste Champions Leauge-plassen, de fikk dog en potensielt ødeleggende nyhet da stjernespiss Yoshinori Muto mest sannsynlig er ute for resten av sesongen, i tilegg er Jairo Samperio og Guilio Donati suspenderte. Bortelaget Augsburg er i nedrykkstriden og må unnvære kaptein Paul Verhaegh, mens Ji Dong-Won og Daniel Baier er usikre.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.10                 U: 3.40                 B: 3.50

FC Ingolstadt – FC Schalke 04

Kampen i kampen her er brødreduellen mellom Ingolstadts Marvin og Schalkes Joel Matip. Begge midtstopperne kan bli viktige for sine respektive lag og det skal bli en artig duell å følge. Ingolstadt har så å si fullt mannskap mens bortelaget har fortsatt Höwedes, Nastasic og Höger ute, men Leon Goretzka er klar for helgens kamp. Schalke bør vinne denne for å holde på den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill. Ingosltadt har ikke vunnet på de siste fem kampene og får det nok tøft her også.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.75                 U: 3.60                B: 2.60

Hannover 96 – Hamburger SV

Hamburg bør vinne denne. Hannover er i fritt fall. To seiere på de siste 15 kampene og 9-35 i målforskjell er ikke godt nok for Tysklands øverste divisjon. 17 poeng på 27 kamper er heller ikke all verden. Hamburg har en firepoengs luke ned til en liten trillebår med lag som ligger i nedrykkssumpa og er naturlig nok meget ivrige på å øke den luken så de kan unngå en reprise fra de to foregående sesongene.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.95                 U: 3.30                B: 2.40

Det har ikke vært gøy å være Hannover-fan denne sesongen, i morgen venter Hamburg (Foto: Digitalsport

Det har ikke vært gøy å være Hannover-fan denne sesongen, i morgen venter Hamburg (Foto: Digitalsport

Darmstadt 98 – VfB Stuttgart

Vertene er nesten fullsatt mens gjestene har Kevin Großkreutz ute med skade og Georg Niedermeier suspendert. Det kan være nok til at hardarbeidende og direkte Darmstadt kan ta seieren her. En jevn affære er i vente men det kan bli en gøyal match.

Odds fra Nordicbet:
H: 3.10                 U: 3.40                B: 2.25

Lørdag kl 18:30
Borussia Dortmund – Werder Bremen

Dortmund er ikke helt ute av tittelkampen selv om det er noen poeng opp til Bayern. Werder Bremen er vaklende og tapte hele 5-0 mot Bayern for noen uker siden, da kan det fort bli mye i dag også. Men som alltid er Bremen et lag man ikke helt vet hvor man har, men Claudio Pizarro er usikker og hans deltagelse vil bli avgjort senere i dag. Uten han blir det nok veldig vanskelig for de grønne fra Bremen selv om Anthony Ujah er i ganske grei form.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.18                 U: 7.25                B: 15.50

Søndag kl 15:30
Borussia Mönchengladbach – Hertha Berlin

En meget viktig kamp, ikke bare for de involverte, men også for lagene rundt. Vinner Hertha kan de åpne opp en luke på 8-9 poeng ned til lagene rundt 5.-7. plass med litt flaks. Gladbach er på den 5.plassen men hvis de vinner kan de gå forbi Schalke og minske luka til Hertha. Denne kampen kan gå begge veier, men Hertha har vært litt dårlige mot de store lagene så Gladbach er nok ørsmå favoritter selv uten spiss Raffael.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.80                 U: 3.70                B: 4.30

Søndag kl 17:30
TSG Hoffenheim – 1. FC Köln

Julian Nagelsmann har blåst litt liv i det som så smått håpløst ut i Hoffenheim og overlevelse er nå en meget potensiell mulighet og ikke bare ønsketenking. Köln er midt på tabellen med god avstand ned og litt stor avstand opp til plassene for Europa, men vinner de denne kan de fort få en ny giv som gjør at avstanden faktisk ikke blir umulig å hente inn.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.40                 U: 3.40                B: 2.85

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar