Også forrige sesongs Europaliga-finalist Dnipro Dnipropetrovsk er blant de som er straffet.

Ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk, rumenske ASA 2013 Târgu Mureş og İnter Bakı PİK(Azerbajdjan) er alle utestengt fra den neste UEFA-turneringen de kvalifiserer seg for i løpet av de tre neste sesongene.

Straffen skyldes at de ikke har klart å betale det de skylder i tide. Opprinnelig i desember 2015 fikk Dnipro €100 000 i bot, mens de to andre klubbene måtte betale €50 000 hver. I tillegg hadde samtlige tre klubber fått frist til 31. januar 2016 med å bevise at det UEFA fant ut at de ikke hadde betalt i tide per 30. september 2015, var betalt – hvis ikke ville de bli utestengt fra den neste av UEFAs turneringer de kvalifiserte seg til i løpet av de neste tre sesongene.

UEFA har nå bekreftet at ingen av de tre klubbene klarte å gjøre nettopp dette.

FC Astra Giurgiu fra Romania, som i desember også ble funnet skyldig i det samme som de ovenfornevnte klubbene og fikk samme frist til å gjøre opp for seg, klarte ifølge en pressemelding fra klubben dette, og kan delta i europacup også neste gang klubben kvalifiserer seg i løpet av de neste tre sesongene. De må imidlertid betale boten på €80 000 som de ble idømt i desember.

I desember fikk i tillegg rumenske FC Botoşani en bot på €15 000, mens SC Braga fra Portugal fikk en bot på €20 000 for samme regelbrudd, som er en del av UEFAs financial fair play-regelverk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar