Nesseguttens Svein André Lagesen fikk sitt andre gule kort i kampen etter å ha hentet ballen ut av motstanders mål.

– Jeg fikk to gule kort på tre minutter. Utvisningen kom i det 70. minutt. Jeg hadde nettopp scoret mål og redusert til 1-2. Jeg plukket med meg ballen for at vi skulle komme raskt i gang igjen og tenkte overhodet ikke på den nye regelen. Jeg hadde hørt snakk om det, men koblet ikke akkurat der og da i kampens hete, sier Lagesen ifølge Innherred.

Årsaken til at Lagesen fikk sitt andre gule kort, er at Norges Fotballforbund i forkant av årets sesong meldte om økt fokus på usportslig opptreden, hvor ett av punktene er «ved scoring av mål er det kun spillere på forsvarende lag som kan hente ballen i mål». Dette ifølge forbundet for å forhindre at det utvikler seg til dytting, krangling og masseansamling når ballen hentes etter scoring.

Selv er ikke Lagesen særlig fornøyd med regelen og mener det er strengt med gult kort når det ikke var krangling om ballen.

Muligens den andre som blir utvist

Lagesen er muligens den andre spilleren i norsk fotball som har blitt utvist grunnet denne nye regelen, etter at Rosselands Samuel Danby 2. april fikk sitt andre gule kort etter å ha hentet ballen etter å ha scoret mot Skjold i 4. divisjon.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar