Å frata motstanderen en åpenbar scoringsmulighet vil ikke lenger automatisk føre til rødt kort. 

Fotballens internasjonale lovkomité, IFAB, har bestemt seg for å endre blant annet på den kontroversielle trippelstraff-regelen. Denne regelen medfører at en spiller som fratar motstanderen en åpenbar scoringsmulighet, blir straffet med rødt kort og dermed også suspensjon – i tillegg til at motstanderen blir tildelt straffespark. Fra neste sesong endres dette til at spillere som med uhell fratar motstanderen en scoringsmulighet, ikke lenger automatisk vil bli utvist. I stedet vil spilleren bli gitt gult kort eller advarsel, melder Sky Sports.

Spillere som holder eller dytter uten å fokusere på ballen, og på denne måten fratar motstanderen en scoringsmulighet, vil fortsatt bli utvist. Det samme gjelder spillere som begår svært stygge taklinger, er voldelige eller som ved viljehands nekter motstanderen scoring.

Flere endringer 

En annen vesentlig regelendring er at spillere som skades ved taklinger eller lignende som medfører gult eller rødt kort til motstanderen, ikke lenger trenger å forlate banen dersom de mottar behandling. Dette har gitt motstanderlaget en fordel ved å kunne spille i overtall inntil den skadde spilleren igjen entrer banen.

Også flere andre regelendringer innføres fra neste sesong. Dommeren kan nå utvise spillere allerede fra inspeksjonen av banen før kamp. Samtidig trenger ikke ballen lenger spilles fremover på banen ved avspark, men kan nå spilles i alle retninger.

IFAB er organet som bestemmer og vedtar reglene i fotball. Organet har representanter fra det engelske, skotske, irske og walisiske fotballforbundet, samt fra det internasjonale fotballforbundet, FIFA. Ifølge Wikipedia har hvert av de britiske fotballforbundene én stemme, mens FIFA har fire.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Simon Moritz Andersen

Elev i videregående skole som er glad i fotball - spesielt Premier League.

Legg igjen en kommentar