Har hatt jobben midlertidig siden Thomas Schaaf fikk sparken.

Daniel Stendel, som gikk fra å være sjef for U19- til A-laget da Thomas Schaaf fikk sparken i starten av april, ble fredag ansatt som Hannovers hovedtrener frem til 2018.

Til tross for at han ikke har klart å redde laget fra nedrykk tror Eurosport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet at 42-åringen, som har 199 kamper for førstelaget til Hannover, ikke nødvendigvis er en dum ansettelse.

– Sånn som Hannover har sett ut de siste årene kan de ikke skade å prøve en som kjenner klubben godt nå. Hannover har slitt veldig de siste årene, spillermateriale er blitt dårligere og dårligere, sier Bisgaard Sundet til Fotballsonen.

Hannovers nye trener har nesten 200 kamper for Hannovers førstelag (Foto: Digitalsport

Hannovers nye trener har nesten 200 kamper for klubbens førstelag (Foto: Digitalsport)

– 2. Bundesliga er en tøff liga.

Til tross for at det altså har blitt nedrykk er Stendel høymotivert for å få laget tilbake til Tysklands øverste divisjon.

– Det blir en utfordring. Men utfordringen er ekstremt attraktiv.[…] Det er meget gøy å jobbe med dette laget. Og Hannover er ikke bare en vanlig arbeidsgiver for meg, men mye mer. Forventningene til de resterende kampene i Bundesligaen og for den kommende sesongen i 2. Bundesliga er store, sier hovedtreneren til klubbens hjemmesider.

Å ta Die Roten tilbake til øverste nivå på første forsøk tror Bisgaard Sundet at kan bli vanskelig for Stendel og co.

– Jeg tror ikke de vil rykke rett opp. 2. Bundesliga er en tøff liga. Og jeg vil anta at de beste spillerne i Hannover forsvinner ut portene i sommer.

Eurosport-kommentatoren tror dog at Hannover har gjort et smart valg i å ansette Stendel på fast basis såpass tidlig og at det er positive ting å spore under hans ledelse.

– Det er et pluss at Stendel er blitt fast nå. Da har han bedre forutsetninger til å få satt en stall tidlig, og kjenner godt hvilke unge spillere som er i klubben som kan være verdt å bygge videre på. Han har jo allerde gitt et par tillit, avslutter Bisgaard Sundet.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar