Det har Den internasjonale voldgiftsretten for sport(CAS) bestemt.

Gibraltar ble i 2013 akseptert som UEFA-medlem etter å ha vunnet frem i CAS og deltok i kvalifiseringen til sommerens EM-sluttspill. Gibraltar søkte også om å få bli medlem av FIFA, men FIFAs eksekutivkomité avslo i september 2014 at søknaden kunne bli stemt over av FIFA-kongressen, etter at de mente Gibraltar ikke hadde møtt alle kravene for å bli FIFA-medlem.

Gibraltar anket saken inn for CAS, og krevde at CAS skulle gi landet fullt FIFA-medlemskap.

CAS har langt på vei støttet Gibraltar og bestemt at Gibraltars søknad må inn for FIFA-kongressen, som er FIFA-organet som kan gi fullt FIFA-medlemskap. I en pressemelding fra domstolen, heter det at FIFA-kongressen må ta alle nødvendige skritt for få Gibraltar som fullverdig FIFA-medlem så kjapt som FIFA-statuetene tillater.

Det betyr at Gibraltar, potensielt sett, kan få delta allerede i VM-kvalifiseringen som starter etter sommerens EM-sluttspill.

Ifølge en pressemelding fra FIFA, skal FIFA-rådet på et møte 9. og 10. mai bestemme seg for hva de skal gjøre videre.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar