Aldri hørt om Dryworld? Ingen grunn til bekymring. Få har.

Dryworld er et canadisk selskap stiftet i 2010. Hovedkvarteret ligger i Victoria, British Columbia, Canada. Det innovative merket engasjerer seg i design og produksjon av nyskapende teknologi innen sportsutstyr. Alle Dryworld-produkter er designet av idrettsutøvere for idrettsutøvere. Selskapet gjør laboratorietestingen sin på Sport Innovation Centre, en avdeling av The Canadian Sport Institute. Selskapets stolte slagord er «Dream. Defy. Deliver.»

Marked i Europa

Med tanke på selskapets unge alder, gjør de oppsiktsvekkende fremstøt i det europeiske markedet. To tradisjonsrike engelske klubber har nå inngått store avtaler med draktleverandøren.

Først ut er QPR som annonserte avtalen via Twitter. Dryworld erstatter dermed Nike som QPRs draktleverandør. I en utvidet post på hjemmesiden deres, bekrefter de at klubben har inngått en spenstig tiårsavtale med Dryworld. QPRs kommersielle direktør, Euan Inglis, hadde følgende å si etter at avtalen var i boks.

– Vi er fornøyde med å sikre en avtale med Dryworld. Dette er et nytt og spennende samarbeid både for oss selv og for Dryworld, og vi gleder oss til å jobbe sammen med teamet i årene som kommer.

Avtalen ble beskrevet som en avtale verdt åtte siffer, noe som etter dagens kurs tilsvarer godt over 100 000 000. QPR kan, for å bruke en journalistklisjé, smile hele veien til banken. Og det er Inglis fullt klar over. Han demper derimot verdien av avtalen ved å hevde at det å ha full kontroll på klubbens draktleverandør det neste tiåret var det som fristet mest.

– De økonomiske aspektene ved ethvert kommersielt partnerskap er selvsagt viktig, men klubbens prioritet med denne avtalen er å ha full autonomi over våre drakter, slik at vi kunne sikre et skreddersydd design som oppfyller de viktigste prinsippene våre, som vi vet er av avgjørende betydning for våre supportere, forklarte Inglis.

Den nye drakten vil bli avduket mot slutten av Juni. Inntil den tid må supporterne smøre seg med et lite lag tålmodighet. Men Chief Executive i QPR, Lee Hoos, sier at tålmodigheten vil belønnes. Han har nemlig allerede fått se de nye draktene.

– De er fantastiske, og vi er sikre på at fansen kommer til å like dem. Vi vet hva fansen ønsker seg, og med ringer som nå går rundt hele drakten, gleder vi oss til å avsløre dem.

Dryworld til Premier League

Drøyt to uker etter at QPR-avtalen var i boks, kunne Watford offentliggjøre at også de har inngått en avtale med Dryworld. Den glade nyheten ble først delt på Twitter.

Watford signerte en treårig avtale med Puma i 2012 og utvidet den med ytterligere tolv måneder i fjor, men Dryworld tar nå over som klubbens draktleverandør. På sin hjemmeside skriver Watford at lengden på avtalen er tre år. Alle finansielle detaljer ble utelukket, men klubbens kommersielle direktør, Spencer Field, hadde følgende kommentar til temaet:

– Som den største sponsoravtalen i klubbens historie, er dette forholdet representativt for den dramatiske veksten i Watfords kommersielle interesser. Idet vi fortsetter å vokse som en klubb, er det viktig at vi samarbeider med selskaper som er ambisiøse og fremoverlente. Dryworlds banebrytende teknologi og avanserte design vil sikre at våre spillere og fans har tilgang til sportsutstyr av høyest mulig kvalitet, fra og med 2016/17-sesongen og utover.

Craig Stewart, Dryworld globale direktør, legger til:

– Ikke bare har vi muligheten til å vise frem vår merkevare og vårt enestående produktspekter i Premier League, vi gjør det med en fantastisk klubb. De har fantastiske supportere og en flott visjon for fremtiden som vi er glade for å ta del i.

Brasiliansk kontrovers

Før lanseringen av sin europeiske ekspansjon, har Dryworld bygget opp sitt merkevarerykte gjennom avtaler med en rekke brasilianske klubber, inkludert klubber Atlético Mineiro, Fluminense, og Goias.

Men reisen mot toppen av fotballmarkedet har ikke bare vært fryd og gammen for canadierne. Merket har nylig blitt anklaget for kjønnsdiskriminering, da vaskeanvisningen på noen av deres produkter leser: «gi det til din kone». Det var også i hardt vær etter kit launchen for Atlético Mineiro. Draktene ble nemlig avduket ved hjelp av delvis avkledde kvinnelige modeller. Det har de måtte tåle krass kritikk for.

Fortsetter veksten

På tross av kontroversielle hendelser, ser Dryworld opp og frem. De vanvittige pengesummene involvert i sponsoravtalene med henholdsvis QPR og Watford illustrerer selskapets ønske om å sementere sin plass i Europa sammen med Nike, Adidas og de andre store merkene i fotballen. Om de klarer det, gjenstår å se, men en Premier League-klubb med på laget, er mulighetene definitivt tilstede.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Kvindesland

Legg igjen en kommentar