Begge klubbene straffes etter publikums oppførsel.

Rosenborg straffes med 10 000 kroner i bot etter at en av klubbens supportere stormet banen da Rosenborg gikk opp til 2-0 borte mot Vålerenga 2. april i år. I tillegg skal flere av supporterne ha forsøkt å storme banen ved to anledninger, men ble stoppet av vaktene, ifølge NFF.

Det påpekes også at det ikke stilles krav til skyld hos klubb med tanke på straff grunnet noe supportere gjør.

Lillestrøm straffes med hele 40 000 kroner i bot etter at det ble antent minst tre bluss blant Lillestrøms supportere under første runde i cupen mellom Lillestrøm og Aurskog-Høland. NFF påpeker at det kun kan benyttes bluss hvis det er gikk særskilt tillatelse til det, og fremhever at selv om LSK mener det nærmest er en tradisjon å benytte pyroteknikk i disse kampene, er det ikke lovlig uten tillatelse.

Domsutvalget legger i skjerpende retning vekt på at det foregikk på selve kampområdet og i umiddelbar nærhet til mennesker – noe som øker risikoen for skade. I tillegg vektlegges det at klubben gjentatte ganger de siste årene har fått straff for lignende regelbrudd, blant annet to ganger i 2015-sesongen.

I formildende retning fremheves det at i cupkampen mot Aurskog-Høland, var omfanget relativt begrenset.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar