Er én av to Tippeliga-klubber i rød sone. 

Torsdag la Norges Fotballforbund frem tall om Tippeliga-klubbenes økonomi i sin halvårlige rapport. Der går det frem at Brann og Start, som de to eneste klubbene på øverste nivå, befinner seg i rød sone. Det innebærer blant annet at klubbene må legge frem en handlingsplan for forbundet og vise bedring i situasjonen.

Har ikke penger til spillerkjøp 

For Brann innebærer økonomisituasjonen blant annet at de ikke er i stand til å kjøpe nye spillere i sommervinduet.

– Det står ikke penger på kontoen for å hente spillere, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, til Bergens Tidende.

Unntaket er dersom en spiller skulle bli solgt fra klubben. Da vil det kanskje kunne frigjøres midler til spillersalg, men Johannesen ønsker ikke å skape forventninger om at Brann skal foreta store signeringer i sommer.

Sliter med likviditeten

Ifølge avisen er hovedårsaken til at Brann befinner seg i rød sone at klubben sliter med likviditeten; penger som kan brukes til å betale lønn og andre utgifter.

– I fjor var dette vårt største økonomiske problem. Vi har hele tiden litt mer i ubetalte regninger enn vi har penger på kontoen, selv om det er bedre i år enn i fjor, sier Johannesen, som tror at Brann om to år vil være ute av rød sone.

Sportslig sett ser situasjonen lysere ut for Brann enn for Start. Laget ligger på syvendeplass i serien, bare fire poeng bak Molde på andreplass. Start ligger på sin side helt sist, med bare seks poeng på tolv kamper.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Simon Moritz Andersen

Elev i videregående skole som er glad i fotball - spesielt Premier League.

Legg igjen en kommentar