Tottenham Hotspur skal spille Mesterliga-kampene på Wembley neste sesong.

Det melder klubben i en pressemelding.

Årsaken er stadionkrav fra UEFA, som kommer til å bli påvirket av arbeidet med å bygge en ny stadion rett ved nåværende White Hart Lane.

– Med kapasitetsreduksjonen på White Hart Lane neste sesong og billettbehovet for Mesterligaen, gjør avtalen at vi fortsatt får plass til alle sesongkortholderne våre på stadion. Med en sesongkortventeliste på over 50 000, er dette en flott sjanse til å gi flere av våre supportere muligheten til å se laget «live» i Mesterligaen, sier styreformann, Daniel Levy.

I klubbens regnskap heter det at siden klubben fortsetter å selge alle billettene til hjemmekampene i Premier League, samt ventelisten, understreker behovet for å øke publikumskapasiteten. Ifølge regnskapet, hadde Tottenham £41,2 millioner i billettinntekter i 2014/15-sesongen.

Blant Premier League-klubbene, var det mindre enn Arsenal(£100 mill.), Manchester United(£91 mill.), Chelsea(£71 mill.), Liverpool(£59 mill.) og Manchester City(£43 mill.).

Avtalen med det engelske fotballforbundet inneholder også en opsjon som gir klubben rett til å spille samtlige hjemmekamper i Premier League og i cupene i 2017/18-sesongen på Wembley, mens arbeidet med klubbens nye hjemmebane pågår.

Etter planen skal den nye hjemmebanen være ferdig til 2018/19-sesongen.

Fotball Champions League 1998/99 Arsenal v Panathinaikos 2-1 Wembley - London 30. september 1998 Foto: Digitalsport NORWAY ONLY Martin Keown, Arsenal, og Frank Strandli, Panathinaikos

OGSÅ PÅ WEMBLEY: Også Arsenal har brukt Wembley som hjemmebane i Mesterligaen, i sesongene 1998/99 og 1999/2000. Her er Arsenals Martin Keown i duell med Frank Strandli, som da spilte for Panathinaikos, på Wembley i 1998. (Foto: Colorsport/Digitalsport)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar