KOMPLETT ARENA (Fotballsonen) (Sandefjord – Ranheim 3-1): Serieleder Sandefjord vant toppoppgjøret i OBOS-Ligaen mot femteplasserte Ranheim.

Vestfoldingene er ubeseiret i de siste åtte seriekampene. Selv var ikke Lars Bohinen helt fornøyd med egen innsats.

– Prestasjonen var middels. En dårlig førsteomgang fra oss egentlig. Fin scoring, men en dårlig fotballmessig førsteomgang. Jeg synes ikke andreomgangen var så fryktelig bra heller, men vi hadde mer energi og trøkk i andreomgang. Sånn alt i alt en kamp som er litt under det vi bør ligge på, sa Bohinen til Fotballsonen etter kampslutt.

Det begynte bra for Sandefjord hjemme mot Ranheim. Det var vertene som hadde presset i store deler av de første ti minuttene av kampen på Komplett Arena. Likevel skulle det ta over tjue minutter før hjemmelaget fikk et skudd på mål, men etter det gikk det kort tid før ballen lå i nettet.

Et innlegg fra Eirik Offenberg på høyrekanten fant pannebrasken til Peter Kovacs i det 23. minutt. Kovacs knuste sin oppasser i duellen og stanget ballen inn i det nærmeste hjørnet bak Ranheim-keeper Even Barli.

Åtte minutter før hvilen rotet så hjemmelagets Victor Demba Bindia det til idet han ble litt for ivrig med overstegsfintene. Robert Stene snappet ballen for gjestene og satt fart. Han slapp så ballen ut til Kristian Skille som dro seg inn i sekstenmeteren og smalt ballen hardt opp i nettaket over Ingvar Jónsson i Sandefjord-buret.

Enda nærmere pause ble Sandefjord reddet av linjemannen. En corner ble klarert og spilt inn igjen hvor en Ranheim spiller stod og pirket den over linja, men han var i offside og lagene gikk til pause med ett mål hver.

Eirik Offenberg hadde en stor kamp med tre assists, her i duell med Ranheims Aleksander Foosnæs (Foto: Anders Hoven/Digitalsport

Eirik Offenberg hadde en stor kamp med tre målgivende pasninger, her i duell med Ranheims Aleksander Foosnæs (Foto: Anders Hoven/Digitalsport

Offenberg-show

Etter pausen kom Ranheim ut bedre enn hva de gjorde i første omgang og Stene var nære på med et skudd som ble dyttet til corner. Målscorer Skille kom også nære da han ble spilt igjennom, men han kom for tett på en utrusende Jónsson.

Så, i det 65. minutt, endte ballen opp hos Offenberg ute på høyre. 19-åringen slet seg fri og slo en lav ball mot første stolpe. Der stod Kjell Rune Sellin som på elegant vis hælflikket ballen i mål til en 2-1 ledelse.

Sellin fikk før kampen oppmerksomhet for at han og Christer Reppesgård Hansen hadde spilt sin kamp nummer 100 for Sandefjord mot Ulf i cupen tidligere i uken.

Men assistkonge Offenberg var ikke ferdig for dagen. Kun åtte minutter etter forrige mål var vingen i gang igjen. Denne gangen fant han Kovacs på bakerste og ungareren kunne pirke inn sitt andre for kvelden.

Ranheim klarte aldri å komme inn i kampen igjen og dermed har Sandefjord vunnet de syv siste seriekampene og topper OBOS-ligaen med to poeng ned til Kristiansund.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar