Klarer Frankrike å leve opp til forventningene som ett av mesterskapets store favoritter?

Meritter i EM:
Mester: 1984 og 2000
Semifinale: 1960 og 1996
Kvartfinale: 2004 og 2012
I gruppespill: 1960 (kun utslagsrunder), 1984, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008 og 2012

I gruppe med:
Albania, RomaniaSveits

Spillertropp:

Keepere:
Hugo Lloris (29, Tottenham), Steve Mandanda (31, Marseille), Benoît Costil (28, Rennes)

Forsvar:
Lucas Digne (22, Roma), Patrice Evra (35, Juventus), Christophe Jallet (32, Lyon), Laurent Koscielny (30, Arsenal), Eliaquim Mangala (25, Manchester City), Bacary Sagna (33, Manchester City), Adil Rami (30, Sevilla), Samuel Umtiti (22, Lyon)

Midtbane:
Yohan Cabaye (30, Crystal Palace), N’Golo Kanté (25, Leicester), Blaise Matuidi (29, Paris Saint-Germain), Moussa Sissoko (26, Newcastle), Dimitri Payet (29, West Ham), Morgan Schneiderlin (26, Manchester United), Paul Pogba (23, Juventus)

Angrep:
Kingsley Coman (19, Bayern München), André-Pierre Gignac (30, Tigres), Olivier Giroud (29, Arsenal), Antoine Griezmann (25, Atlético Madrid), Anthony Martial (20, Manchester United)

Trener:
Didier Deschamps

Veien til EM:

Les Bleus har til vane å gjøre det svært godt i de mesterskapene de arrangerer. EM i 1984 ble vunnet på hjemmebane, og i 1998 tok Frankrike VM gull foran egne supportere, den gang med nåværende landslagssjef Didier Deschamps som kaptein. Også i dette mesterskapet må Frankrike sees som en av favorittene. Deschamps har en meget sterk tropp til disposisjon.

Som vertsnasjon er Frankrike forhåndskvalifisert. Frankrike har dermed ikke spilt en tellende fotballkamp siden VM i Brasil for snart to år siden. Siden mesterskapet i Brasil har Frankrike spilt 18 privatlandskamper, med varierende resultater. Fasiten viser 12-2-4 på de kampene. De har slått nasjoner som Spania og Tyskland, men tapt mot lille Albania, som de for øvrig er i gruppe med i dette mesterskapet.

Pluss: Midtbanen

Frankrike har totalt sett et meget sterkt lag, men ingen ledd er sterkere enn midtbanen. Frankrike kan mønstre en midtbane med Blaise Matuidi, Paul Pogba og N’Golo Kanté for å nevne noen. Det gir de fleste fotballinteressert vann i munn.

Minus: Fraværet av Karim Benzema

Det er veldig vanskelig å finne minuser i dette Frankrike-laget. Men at Karim Benzema ikke er med anser vi som det største minuset. En av verdens beste spisser må følge EM på TV. Man kan bare håpe for Frankrikes del at de klarer å erstatte superspissen, noe de nok gjør da erstatterne er meget gode. I tillegg er det flere spørsmål ved forsvaret.

Profil: Paul Pogba
Frankrike er spekket av stjernespillere, men ingen er helt på nivå med Paul Pogba. Juvelen som til daglig spiller i Juventus blir svært viktig for Frankrike. Frankrikes sjanser i dette europamesterskapet avhenger av formen til Paul Pogba.

Kamper:
10. juni 21.00: Romania. Stade de France, Paris. TV2.
15. juni 21.00: Albania. Stade Vélodrome, Marseille. NRK1.
19. juni 21.00: Sveits. Stade Pierre-Mauroy, Lille. TV2.

France's Paul Pogba during the Friendly International between England and France 4 days after the Paris Terrorist attacks at Wembley Stadium on November 17th 2015 -------------------- BPI Football - International Friendlies 2015 England v France Wembley Stadium, Wembley, London, United Kingdom 17 November 2015 ©2015 BPI all rights reserved

MYE ANSVAR: Paul Pogba kommer til å spille en viktig rolle for Frankrike i EM på hjemmebane. (Foto: BPI)

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar