Den marokkanske klubben Safi tror Aalesund holder tilbake solidaritetspenger etter overgang.

Abderrazzaq Hamed-Allah ble kjøpt av Aalesund i 2013 og spilte den sesongen i jugendbyen før han ett år senere ble solgt videre til kinesiske Guanzhou R&F. Ferden gikk siden videre til El Jaish i Qatar.

Ved begge overgangene har Safi fått penger fra Aalesund, sist i 2016 for klubbens andel av videresalget. Safi har derimot ikke følt seg trygg på at klubben har fått alt de har krav på av solidaritetspenger, og ville se hvordan deres andel av pengene var regnet ut, og har gjennom advokat purret på dette.

– Vi vil nå sende saka til FIFA med krav om at klubben i Qatar, Kina og AaFK legger fram all relevant informasjon om overgangene, herunder hvordan hvordan prosentandel av overgangsbeløp og solidaritetspenger er regnet ut og hvem som har ansvar for betaling en av disse. Så vidt vi vet, er det avtalt at AaFK skal betale en god del av dette og det akter Safi å få dokumentert, sier Odd Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

Aalesund fremholder at deres avtaler med andre klubber er konfidensielle, og at de har fulgt regelverket. De fremholder også at hvis det er solidaritetspenger det er snakk om, så mener Aafk at det er den kinesiske klubben som må kontaktes.

I 2015 innførte FIFA verdensomspennende endringer i regelverket sitt. Hvis klubber ikke betaler eller ikke betaler det de skylder i tide, kan klubben bli straffes, og i verste fall kan det være snakk om en overgangsnekt

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar