Ubeseiret i kvalifiseringen, men vil nok et mesterskap ende i skuffelse for England?

Meritter i EM:

Semifinale: 1968, 1996

Kvartfinale: 2004, 2012

Gruppespill: 1980, 1988, 1992, 2000

I gruppe med: Russland, Wales og Slovakia

Spillertropp: 

Keeper:
Joe Hart (29, Manchester City), Fraser Forster (28, Southampton), Tom Heaton (30, Burnely)

Forsvar:
John Stones (21, Everton), Chris Smalling (26, Manchester United), Nathaniel Clyne (25, Liverpool), Gary Cahill (30, Chelsea), Ryan Bertrand (26, Southampton), Kyle Walker (26, Tottenham)

Midtbane:
Dele Alli (20, Tottenham), Ross Barkley (22, Everton),  Adam Lallana (27, Liverpool), James Milner (30, Liverpool), Raheem Sterling (21, Manchester City), Jordan Henderson (25, Liverpool), Eric Dier (22, Tottenham)

Angrep:
Harry Kane (22, Tottenham), Wayne Rooney (30, Manchester United), Jamie Vardy (29, Leicester), Daniel Sturridge (26, Liverpool), Marcus Rashford (18, Manchester United)

Trener: Roy Hodgson

Veien til EM: Det engelske laget virket veldig solid i kvalifiseringen og tok seg enkelt til EM med 10 seire av 10 mulige. I tillegg scoret laget 31 mål og slapp bare inn tre. England var nok noe heldig med trekningen og lag som Sveits, Slovenia, Estland, Litauen og tabelljumbo San Marino, ble lett match for stjernene fra Premier League. Selv om laget har gjort det meget bra i flere kvalifiseringer, så har ikke det betydd nevneverdig suksess i selve mesterskapet. På en annen side, hadde det ikke vært for straffesparkkonkurranser kunne man meget mulig hatt mer å juble for. Siden England tapte på straffer i semifinalen i VM 1990 mot Vest-Tyskland, har laget blitt slått ut på den måten fem ganger i store mesterskap. Tre ganger i EM (1996, 2004, 20012) og to VM (1998, 2006).

Plusser: England har spisser som vet hvor målet står. Både Harry Kane og Jamie Vardy har hatt veldig gode sesonger og engelske fans håper nok på at de ikke har brent kruttet for tidlig. I tillegg har Englands kaptein, Wayne Rooney, bøttet inn mål for landslaget og ble Englands toppscorer gjennom tidene i kvalifiseringen. Som om ikke det var nok, har Roy Hodgson også en skadefri Daniel Sturridge i bakhånd og dermed vil England ha nok av krutt lengst fremme på banen.

Håper på toppscorerne Engelskmennene setter sin lit til Kane og Vardy i dette mesterskapet(Foto: Kieran McManus / BPI Football)

Håper på toppscorerne: Engelskmennene setter sin lit til Kane og Vardy i dette mesterskapet (Foto: Kieran McManus / BPI
Football)

Minuser: England har i tidligere mesterskap slitt med tempoet til de aller beste lagene. Spesielt sentralt i forsvar har engelskmennene hatt problemer og det spørs om John Stones, Chris Smalling og Gary Cahill kan tette igjen bakover. Eric Dier fra Tottenham er nok tiltenkt en defensiv ryddeguttrolle foran stopperne, men hvis England får skader på stopperplass er nok han også aktuell i den posisjonen.

Profil/Nøkkelspiller: Harry Kane. Tøff start på sesongen for Tottenham, men har kommet som et skudd og motbevist alle som mente at han var en «one season wonder». Kane er relativt fersk på landslaget og debuterte ikke før i mars 2015, men har allerede rukket å score fem mål på 11 kamper. Hvis Premier League sin toppscorer kan beholde scoringsformen og England får litt flyt, bør han være en kandidat til toppscorertittelen i mesterskapet.

Kamper: 

11. juni 21.00: Russland. Stade Vélodrome, Marseille. TV2

16. juni 15.00: Wales. Stade Bollaert-Deleis, Lens. TV2

20. juni 21.00: Slovakia. Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne. NRK1

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar