I den lille byen Lens, ser ikke alle frem til at England møter Wales 16. juni.

Det er ikke første gangen byen er med på å arrangere større sportsarrangementer. Blant annet ble det spilt seks kamper i byen da VM i 1998 ble arrangert. Blant britene huskes nok England mot Colombia best, da enkelte engelske fans sloss med politiet, ifølge The Mirror.

Den gang var det 50 000 tilreisende fans til byen med litt over 30 000 innbyggere, mens det nå forventes at opp mot 100 000 reiser til byen fra den andre siden av kanalen. Det er ikke alle like fornøyde med.

– Jeg ønsker ingen av de supporterne her. De drikker mer og mer og blir veldig voldelige og vi må ringe politiet. Vi vet det blir problemer, men vi kan ikke bare stenge. Jeg kommer til å si til gjestene at de må drikke vann og snakke fransk, forteller Isabelle Parrain, sjef på hotellet Bollaert, rett ved Bollaert-Delelis stadion.

Parrain forteller at hun i 1998, mens hun var gravid, ble angrepet av engelske fans som forsøkte å slå henne da hun forsøkte å stoppe en gruppe å bryte seg inn på et rom.

– Jeg ser ikke frem til turneringen hvis det er samme type folk. Jeg tror Wales’ supportere er samme type. Den eneste forskjellen er drakten. De kommer alle fra Storbritannia. Vi skjønner ikke hvorfor alle kommer hvis de ikke har billetter. Det er ikke normalt, sier Parrain.

Ifølge The Mirror har Lens i utgangspunktet bare overnattingsplasser til rundt 1000 personer og bare 20 barer.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar