På en pressekonferanse torsdag ble det bekreftet at høyrebacken Dani Alves forlater Barcelona i sommer.

– Det er en personlig avgjørelse som klubben må akseptere, forklarte klubbens tekniske direktør, Robert Fernández, på pressekonferansen.

Han fremholdt også at Alves i fjor signerte en ettårsforlengelse for å sikre Barcelona mens klubben ikke fikk registrere nye spillere. At forlengelsen bare var på ett år og gjør at 33-åringen kan forlate klubben vederlagsfritt, ser ikke Fernández på som noe problem.

– For spillere som kommer hit er det deres mål. Vi er ikke en klubb som kjøper spillere for å selge dem videre – vi er målet, sier Fernández, som har tiltro til de som tar over etter Alves.

– På høyreback har vi tro på Aleix Vidal – det var derfor han ble signert. I tillegg har vi Sergio Roberto, forklarer Fernández.

Alves spilte hele åtte sesonger for Barcelona etter han ble kjøpt fra Sevilla og spilte hele 391 kamper – det nest meste en utlending har spilt for Barcelona, kun slått av Lionel Messi.

I tillegg vant Alves 23 troféer med Barcelona, blant annet Mesterligaen tre ganger og La Liga seks ganger. Han har også vært på årets lag for både UEFA og FIFA en rekke ganger.

Brasilianerens neste klubb skal ifølge ryktene være Juventus, hvor han skal ha signert en treårskontrakt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar