Den tidligere Swansea-sjefen Garry Monk tar over hovedansvaret på Elland Road.

Det bekrefter Leeds United selv på sine hjemmesider.

– Jeg føler meg ekstremt beæret over å være manager for Leeds United, vi vet alle Leeds omdømme i engelsk fotball og historien til klubben. Det er en fantastisk dag for meg selv og jeg ser virkelig frem til utfordringen, sa Monk til klubbens egen TV-kanal.

37-åringen har en lang karriere bak seg i Swansea City. Først som spiller og kaptein, før han vinteren 2014 tok over som spillende manager etter Michael Laudrup. Monk la opp etter sesongen og skrev under på en treårskontrakt som manager i mai samme år.

Etter en meget oppløftende førstesesong ble ikke den nylig avsluttede sesongen noen stor suksess for Monk og han fikk sparken fra klubben han hadde vært i de siste tolv årene i desember 2015, etter en periode med kun en seier på elleve kamper.

Nå er Monk altså tilbake i den meget varme trenerstolen på Leeds United-benken og han er klar for oppgaven.

– Jeg har hatt tilbud fra andre steder, men det har ikke blitt noe av for den ene eller andre grunnen. Jeg har sett meg om etter den rette utfordringen og dette er definitivt den.

Så gjenstår det å se om Monk kan være mannen til å føre Leeds United tilbake til Premier League og gamle høyder.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar