Christoph Kramer er så godt som klar for en retur til Borussia Mönchengladbach.

Både Kicker og Bild melder om overgangen.

Ifølge Kicker skal overgangen ikke være helt klar ennå, men fikk følgende svar da de kontaktet Bayer Leverkusen.

– Det er ikke i boks, men det vil sannsynligvis bli det, sa Jonas Boldt, som jobber for Bayer Leverkusen.

Ifølge Kicker forhandler partene fortsatt om summen, men det er ventet at det vil koste rundt €15 millioner å kjøpe fri den tyske landslagsspilleren, som var med i troppen i VM i 2014 og var involvert i tre kamper, men ikke ble funnet plass til i EM-troppen. Totalt har Kramer spilt 12 landskamper for de regjerende verdensmesterne.

Borussia Mönchengladbach solgte Granite Xhaka til Arsenal i sommer, og Kramer regnes således som en erstatter. Gladbach og Kramer kjenner hverandre godt etter at Kramer var to sesonger på utlån i klubben fra 2013 til 2015, før han returnerte til Bayer Leverkusen før forrige sesong. Der fant han derimot seg ikke like godt til rette i Roger Schmidts direkte og kontringsbaserte stil med aggressivt press. Gladbachs stil er langt mindre ekstrem enn Leverkusens, selv om André Schubert har innført en mer aggressiv og pressende stil etter at han tok over for Lucien Favre i begynnelsen av forrige sesong.

Det var under Favres Gladbach, hvor man forsvarte seg dypt, at Kramer fikk sin debut for Tyskland.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar