Portugal har en sterk EM-historie, men aldri vunnet finalen. Kan dette laget overraske i 2016?

Meritter i EM:

Andreplass: 2004

Semifinale: 1984, 2000, 2012

Kvartfinale: 1996, 2008

 

I gruppe med: Ungarn, Østerrike og Island

 

Spillertropp:

Keeper:
Rui Patrício (28, Sporting CP), Anthony Lopes (25, Lyon), Eduardo (33, Dinamo Zagreb)

Forsvar:
Bruno Alves (34, Fenerbahçe), Ricardo Carvalho (37, Monaco), Cédric Soares (24, Southampton), Eliseu (32, Benfica), José Fonte (32, Southampton), Pepe (33, Real Madrid), Raphael Guerreiro (22, Lorient), Vieirinha (30, Wolfsburg)

Midtbane:
Adrien Silva (27, Sporting CP), André Gomes (22, Valencia), Danilo Pereira (23, Porto), João Moutinho (29, Monaco), William Carvalho (24, Sporting CP), João Mário (23, Sporting CP), Renato Sanches (18, Benfica).

Angrep:
Éder (28, Lille), Nani (28, Fenerbahçe), Cristiano Ronaldo (31, Real Madrid), Ricardo Quaresma (32, Beşiktaş), Rafa Silva (22, Braga)

Trener:
Fernando Santos

 

”HAR SKAPT ET KOLLEKTIV: Fernando Santos kommer med en sammenspleiset gjeng til EM Foto: Witters/Digitalsport

Trener Fernando Santos kommer med en sammenspleiset gjeng til EM
Foto: Witters/Digitalsport

 

Veien til EM: Portugal startet kvalifiseringen på verst tenkelig måte med tap mot Albania og trenersparking. Ut gikk Paulo Bento og inn kom tidligere sjef for Hellas, Fernando Santos. Han tok skikkelig tak i laget og klarte å skape et godt kollektiv, kanskje det beste portugisiske kollektivet noen sinne, og etter dette gikk kvalifiseringen meget bedre. Sju seire og et tap var fasiten etter at kvalifiseringsgruppe I var ferdigspilt. Noe overraskende var det kanskje at Albania, det eneste laget i gruppa som slo Portugal, fulgte med til mesterskapet. Våre danske venner, som også var i denne gruppen, røk som kjent ut i play-off mot Sverige.

FUS I ALT: Cristiano Ronaldo er Portugals ledestjerne Foto: Matt West / BPI

Cristiano Ronaldo er Portugals ledestjerne
Foto: Matt West / BPI

Plusser: Cristiano Ronaldo. Det er vanskelig å komme utenom Ronaldo. Han kan på sitt beste bære Portugal alene. I tillegg har Portugal en spennende midtbane som skal gjøre grovarbeidet og legge til rette for at Ronaldo, Nani og Quaresma kan bruke kreftene fremover på banen. Trener Fernando Santos skal få et skikkelig hodebry når han skal velge ut de tre sentrale midtbanespillerne sine og det blir spennende å se hvem som får sjansen fra start den 14.juni mot Island.

 

Minuser: Laget har et rutinert, men aldrende forsvar. Vil spillere som Alves, Pepe, Fonte og Carvalho holde mot de aller beste? Lag med fart fremover på banen vil kunne skape store problemer for midtforsvaret til Portugal, selv om det består av en Champions League vinner i form av Pepe. I tillegg så er laget ekstremt avhengig av Ronaldo, hva vil skje hvis han ikke fungerer eller i verste fall pådrar seg en skade?

 

Profil/Nøkkelspiller: Cristiano Ronaldo. Han trenger vel ingen nærmere presentasjon og alle vet hva Ronaldo kan gjøre på sine beste dager. Portugal er helt avhengig av at Ronaldo er skadefri og motivert. Han er kaptein og «først i alt» på dette laget. Takler han de enorme forventningene, kan dette laget være en outsider i mesterskapet.

 

Kamper:

14. juni 21.00: Island. Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne. TV2

18. juni 15.00: Østerrike. Parc des Princes, Paris. NRK1

22. juni 21.00: Ungarn. Stade des Lumières, Lyon. TV2 Zebra

 

 

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar