En statsstøttet kinesisk investeringsgruppe vil kjøpe den engelske storklubben.

Ifølge den engelske avisen Independent, vil kinesiske SinoFortone kjøpe Liverpool for £700 millioner, noe som tilsvarer nesten 8,3 milliarder norske kroner.

Ifølge avisen, har kineserne undersøkt det å bygge en ny stadion i Liverpools havneområde, samt at de planlegger å utvikle klubbens treningsanlegg på Melwood og åpne en rekke fotballakademier i Kina.

Fenway Sports Group, som i dag eier Liverpool og ledes av John W. Henry og Tom Werner, kjøpte klubben tilbake i 2010, har klart å få orden på klubbens økonomi etter rotet fra de tidligere eierne, George Gillett Jr og Tom Hicks. På banen har det derimot ikke gått like bra, hvor klubben med unntak av 2013/14-sesongen, hvor de endte på andreplass, har endt mellom sjette- og åttendeplass i Premier League.

FSG skal derimot ikke være spesielt lystne til å selge klubben nå hvor de har troen på at Jürgen Klopp kan oppnå gode resultater. Kineserne skal uansett være åpne for å overta klubben på medium til lang sikt, noe som kan passe amerikanerne bedre.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar