Sandro Wagner forlater Darmstadt etter en svært god sesong. Det kan bli meget bra for Hoffenheim.

14 mål og sjetteplass på toppscorerlista.

Det er fasit for 28 år gamle Sandro Wagner etter hans beste sesong noensinne. Og det for nyopprykkede Darmstadt.

Wagner er født og oppvokst i München og kom opp gjennom ungdomsakademiet til Bayern München, men som for mange andre ble det bare med noen få kamper for storlaget før ferden gikk videre. Til Werder Bremen, Kaiserslautern, MSV Duisburg, Hertha Berlin og helt til slutt Darmstadt hvor han endelig fikk vist frem det potensialet han har hatt i seg helt siden han var med Tysklands U21 lag til EM og scoret blant annet to mål mot England i 2009.

I går kom altså nyheten om at Wagner drar fra Die Lilien og bytter ut deres blå drakt med den blå fra Hoffenheim. Det kan vise seg å være et meget godt kjøp av trener Julian Nagelsmann og sportsdirektør Alexander Rosen.

Sandro Wagner var, etter Thomas Müller, den nest mestscorende tyskeren i hele Bundesliga i den foregående sesongen.

– Vi har fått en spiller som er sterk i lufta og har gode avslutningsferdigheter i tillegg til å jobbe hardt når motstanderen har ballen.

Det er ordene trener Nagelsmann bruker på å beskrive sin nye elev, og de stemmer på en prikk. Av hans 14 mål forrige sesong ble seks av de scoret med hodet, fem med «feil bein», det venstre, og tre med høyre.

Men man skal huske på at dette er Wagners ENESTE gode sesong. Han har 117 Bundesligakamper og 21 mål. Trekker man fra årets 32 kamper og 14 mål så står man igjen med 85 kamper og kun 7 mål. Det er ikke veldig overbevisende statistikk for en spiss.

Det har ikke vært lett å være Hoffenheim-spiss dette året. (Foto: Digitalsport)

Det har ikke vært lett å være Hoffenheim-spiss dette året. (Foto: Digitalsport)

Hoffenheim håper nok at sesongen som gikk skal være den som gjør at Wagner scorer regelmessig for det skal være både sikkert og visst at de trenger det. Spissene leverte ikke og det var mye av det som førte til at de nesten gikk ned forrige sesong:

Andrej Kramarić: 15 kamper, 5 mål. Hentet på lån fra Leicester i januar.

Kevin Kuranyi: 14 kamper, 0 mål.

Ádám Szalai: 4 kamper, 0 mål. Gikk på lån til Hannover i januar, har ikke scoret på klubbnivå siden 12. desember 2014.

Mark Uth: 25 kamper, 8 mål. Brukt mest som høyreving.

Eduardo Vargas: 24 kamper, 2 mål.

Total: 82 kamper, 15 mål.

Det er fasit på spillerene som står oppført som spisser hos Hoffenheim etter 2015/16 sesongen. I tillegg har Hoffenheims største stjerne, som det har blitt snakket om i mange år, Kevin Volland dratt sin kos. Han skal spille Champions League fotball med Bayer Leverkusen kommende høst. Legger man til Vollands 33 kamper og 8 mål, brukt mest som venstreving under Nagelsmann, så ender man opp på 115 kamper og 23 mål. Av de fem gjenværende spissene er det kun Mark Uth og Andrej Kramarić som får godkjent med totalt 13 mål seg imellom, altså ett mindre enn Wanger hadde alene. Andrej Kramarić har gjort sin låneovergang fra Leicester permanent og velger Nagelsmann å spille med to spisser kan det fort bli noen mål på både kroaten og Wagner.

Wagner kan fort erstatte alle 15 målene til sine spisskollegaer alene hvis han holder på formen fra forrige sesong. Kanskje kan han også bevege seg opp mot de 23 målene de klarte hvis man legger til Kevin Vollands mål, men det skal nok en del til.

Men Wagner tilfører dette Hoffenheim-laget noe som man før i tiden kalte «fynd og klem». En innsatsvilje og en enorm fysisk tilstedeværelse på topp. Brukes han riktig kan han fort skyte, eller heade om du vil, Hoffenheim oppover på tabellen så de unngår det voldsomme nedrykksdramaet de hadde i år.

Sandro Wagner kan være den perfekte match for Hoffenheim.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar