Den engelske urokråka, Nile Ranger, har blitt tilbudt en ny sjanse i Southend United.

Nile Ranger var ansett som et meget stort talent da han kom opp gjennom ungdomsakademiet til Newcastle, og fikk sin debut i 2008, som 17-åring. Men siden har den nå 25 år gamle spissen lagd overskrifter av helt andre grunner enn fotball. I 2013 ble Ranger enig med Newcastle om å avslutte samarbeidet, til tross for at han hadde tre år igjen av kontrakten med The Magpies. 

Ranger reiste så til Swindon, som tilbød han en ett-års kontrakt til tross for den pågående voldtekts-saken mot han. I Swindon hadde han brukbar suksess, men disiplinære problemer gjorde at hans kontrakt ble terminert da det kun gjenstod to måneder.

I 2014 signerte Nile Ranger for Blackpool. Her startet de disiplinære problemene umiddelbart etter hans ankomst. Allikevel valgte Blackpool å holde på han i håp om at han skulle skjerpe seg. Sommeren 2015 benyttet Blackpool seg av en opsjon i kontrakten som gjorde at Rangers kontrakt ble forlenget med ett år. Men det skulle bare gå ett drøyt halvår før de valgte å bryte kontrakten med Ranger.

Siden oppholdet i Blackpool har Nile Ranger vært klubbløs, med bare et prøvespill i Rotherham United å skilte med. Men nå har League One-klubben Southend United tilbudt Ranger en ny sjanse i fotballen, en sjanse som kan bli Rangers siste sjanse i den profesjonelle fotballen om han ikke griper den med begge hender. Ifølge Basildon, Canvey and Southend Echo har Ranger fått en kontrakt på én måned til å begynne med. Hvis han imponerer og klarer å oppføre seg vil han bli tilbudt en forlenget kontrakt. Ranger skal ha en klausul i kontrakten som gir Southend muligheten til å avbryte kontrakten med umiddelbar virkning dersom Ranger igjen havner i utenomsportslig trøbbel.

Om Ranger får forlenget sin kontrakt med Southend er det nok en stund til han er i godt gammelt slag. Det er nå 20 måneder siden 25-åringen sist spilte en offisiell fotballkamp.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar