Den polske stopperkjempen Kamil Glik er klar for AS Monaco.

Torinos polske kaptein har de siste sesongene vært en bauta i Granatas, med sin tøffe og kompromissløse stil. Hans prestasjoner har naturligvis fanget oppmerksomheten til flere storklubber. Blant klubbene som tidligere har blitt nevnt i sammenheng med 28-åringen er Bayern München, Manchester United og Borussia Dortmund, for å nevne noen.

Men mandag kveld kunne Monaco slippe nyheten om at det er de som har vunnet kampen om den ettertraktede polakken, da de offentligjorde overgangen på sin hjemmeside.  Overgangssummen er ennå ukjent, men etter hva Transfermarkt.com hevder å vite, så måtte klubben fra fyrstedømmet ut med omlag 11 millioner euro for Glik. Kamil Glik har signert en kontrakt som binder han til Stade Louis II frem til sommeren 2020.

Kamil Glik startet karrieren i MOSIR Jastrezebie Zdój og WSP Wodzislaw Slaski, før han som 18-åringen reiste til spansk fotball og UD Horadada. I 2007 gikk turen videre til den spanske hovedstaden, hvor han spilte én sesong for Real Madrid C. Sommeren 2008 returnerte han til hjemlandet Polen, hvor han spilte for Piast Gliwice i to sesonger. I 2010 reiste Glik på nok et utenlandsopphold, da han signerte for den italienske klubben Palermo. Etter et halvt år med lite fotball på Sicilia ble Glik sendt på utlån til Bari. Etter låneoppholdet i Bari ble han solgt videre til Torino, hvor han virkelig skulle slå ut i full blomst som fotballspiller. I Torino ble han etterhvert kaptein og kulthelt, og fikk etterhvert tilnavnet Terribile Polacco (den grusomme polakken). I Torino ble det med 171 kamper for Kamil Glik, som også har spilt 46 landskamper for sitt Polen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar