Sunderland kunne i dag bekrefte på sine hjemmesider at David Moyes blir deres nye manager.

Sunderland ventet ikke lenge med å få inn en ny manager etter at Sam Allardyce forlot dem for å overta England-jobben. 53-årige Moyes skriver under på en 4-års kontrakt med «The Black Cats». Skotten har lenge gått arbeidsledig etter å ha fått sparken i spanske Real Sociedad, men nå har han funnet seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg har tatt over en stor britisk klubb med fantastiske fans og jeg ser frem imot å jobbe i Premier League igjen. Jeg gleder meg til å kunne fortsette på det gode arbeidet som Sam Allardyce har gjort, sier Moyes til Sunderlands hjemmesider.

Moyes var trener for Everton fra 2002 til 2013, og gjorde en god jobb med å bygge opp Merseyside-laget til en stabil klubb på øvre halvdel. I 2013 tok han over Manchester United etter Sir Alex Ferguson, men det skulle vise seg å bli en vanskelig oppgave. Han klarte ikke å oppnå resultatene som ble forventet, og fikk sparken. Deretter gikk turen til Real Sociedad i 2014, men også der fikk han sparken ett stykke ut i sesongen etter dårlige resultater.

Nå skal han altså ta over Sunderland, og eieren av klubben Ellis Short er meget fornøyd med ansettelsen:

– Han er en manager med en fotballkarriere som taler for seg selv, og jeg har lenge vært en fan av han. Jeg har snakket med han ved mange anledninger og jeg har alltid latt meg imponere, sier han til Sunderland sine hjemmesider.

Sunderland åpner Premier League-sesongen borte mot Manchester City på Etihad Stadium lørdag 13 august. Moyes første hjemmekamp med de hvite og røde fra nord blir mot Middlesbrough søndag 21. august.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar