Denne sesongen øker vi satsningen på fantasy, og vi på fotballsonen har satt sammen et team som skal forsøke å gi dere tips til laget foran hver eneste serierunde denne sesongen. Vi endrer noe på strukturen fra forrige sesong og vil også legge til noen kategorier som forhåpentligvis vil gjøre det enda mer interessant å følge med på våre tips. Vi starter opp med å forsøke oss på å ta ut høstens lag.

Høstens lag

Keeper:
Petr Cech – 5,5 – Arsenal

Arsenal spås en litt tøff start på sesongen og har mange forsvarsspillere ute med skade, men om man ser høsten under ett tyder det meste på at Cech vil plukke stabilt med poeng. Han tok flest poeng av alle keepere på fantasy forrige sesong og har levert svært stabilt i en årrekke. Holdt nullen 16 ganger forrige sesong og vi tror han er et trygt valg for høsten. Flere andre keepere fra topplagene kunne også vært aktuelle her, men for å unngå dobling innenfor vårt budsjett faller valget på Cech.

Eldin Jakupovic – 4,0 – Hull
Svært lite tyder på at det blir voldsomt med poeng på Jakupovic, men han er antagelig den eneste keeperen til 4.0 som vil få nevneverdig med spilletid da McGregor er langtidsskadd. Et rent budsjettalternativ, som potensielt sett kan øke noe i pris.

 

Forsvar:
Cesar Azpilicueta – 6,0 – Chelsea

Chelsea har stort sett vært solide defensivt, med unntak av fjorårssesongen. Med Conte inn tyder det meste på at de vil vende tilbake til gamle takter. Syv målpoeng forrige sesong og en mann som kommer til å spille uke inn og uke ut.

Luke Shaw – 5,5 – Manchester United
Fikk ødelagt fjorårssesongen av skader, men har sett bra ut i oppkjøringen og er en offensiv backtype. Ingen reelle utfordrere i sin posisjon og virker dermed å være sikrere i laget enn hva Valencia/Darmian er på motsatt side.

John Stones – 5,0 – Manchester City
Nysignert til Manchester City for enorme summer og alt tyder på at han skal spille. Leverer ikke målpoeng, men kan få bra med clean sheats i City-laget og er svært pent priset da han opprinnelig var satt opp i Everton.

John Stones during the Wayne Rooney testimonial match between Manchester United and Everton played at Old Trafford, Manchester on August 3rd 2016 -------------------- Paul Greenwood / BPI Football - Club Friendlies 2016 Wayne Rooney Testimonial - Manchester United v Everton Old Trafford, Sir Matt Busby Way, Manchester, United Kingdom 03 August 2016 ©2016 Paul Greenwood / BPI all rights reserved

(Foto: Paul Greenwood, BPI)

George Friend – 4,5 – Middlerbrough
Middlesbrough er nyopprykket og det kan virke risikabelt å sette inn en forsvarsspiller fra dem, men de var svært solide defensivt i Championship og vi tror Karankas menn vil fortsette denne trenden i årets sesong. Boro starter med et fint program og Friend er en sikker starter, som dermed kan øke noe i pris i innledningen av sesongen.

Brad Smith – 4,0 – Bournemouth
Budsjettspiller som mest sannsynlig vil starte en del kamper for Bournemouth. Svært offensiv venstreback som også kan få spilletid som kant. Fikk litt spilletid i Liverpool forrige sesong og stod for en del målpoeng i cupkamper, hvilket gjør ham til et godt alternativ til 4.0, selv om vi ikke er sikre på spilletid.

 

Midtbane:
Aaron Ramsey – 8,0 – Arsenal

Det er en vanskelig oppgave å skulle komponere midtbanen hos Arsenal, men Ramsey er en favoritt hos Wenger og vil antagelig starte så fremt han er skadefri. Leverer bra med målpoeng til å være midtbanespiller, med minst fem i protokollen for både scoringer og assist de tre siste sesongene.

Willian – 7,5 – Chelsea
Hazard er kanskje det heteste alternativet fra Chelsea-midtbanen på fantasy, men prisen gjør at fjorårsfloppen er vanskelig å få inn i et lag. Dermed har man alternativer i Oscar, Fabregas og Willian til 7.5 som for oss ser ut som gode valg. Willian spiller fast, scoret fem og leverte ti assist forrige sesong.

Erik Lamela – 7,0 – Tottenham
Tok greit med poeng i fjor og stod for fjorten målpoeng. Statistikkene fra forrige sesong viser at det muligens var noe lavt sett ut fra avslutninger på mål og sjanser skapt, og Lamela leverte en sesong på linje med Mahrez ut fra dataene, sett bort fra i målpoeng. Kan eksplodere i år og er fint priset, men på den negative siden får han svært mange gule kort.

Erik Lamela of Tottenham Hotspur rues a good chance for scoring during the Barclays Premier League match between Tottenham and Sunderland played at White Hart Lane on 16th January 2016 in London -------------------- Michael Zemanek / BPI Barclays Premier League 2015/16 Tottenham Hotspur v Sunderland White Hart Lane, 748 High Rd, London, United Kingdom 16 January 2016 ©2016 Michael Zemanek / BPI all rights reserved

(Foto: Michael Zemanek, BPI).

Gerard Deulofeu – 6,5 – Everton
Hadde perioder i fjorårssesongen hvor han viste seg som en bra FPL-spiller, men fikk aldri regelmessig med spilletid. Ni målgivende pasninger er dog sterkt med tanke på spilletiden og i oppkjøringen til denne sesongen har han levert meget bra og spilt det aller meste, da også som spiss i en del kamper. Eksplosiv spiller som kan gi bra med poeng!

Nathan Redmond – 6,0 – Southampton
Har vært varierende for Norwich, men kommer nå inn i et Southampton-lag hvor han bør ha bedre forutsetninger for å prestere. Pent priset, kommer til bra med sjanser og det kan se ut til at han vil spille i en svært frigjort rolle relativt sentralt i banen. Ikke uten risiko at han velges, men ti målpoeng for et lag som rykket ned er forholdsvis bra.

 

Angrep:
Sergio Agüero – 13,0 – Manchester City

Prisen er skyhøy, men man kommer ikke uten Sergio Agüero. Har scoret totalt 50 mål i Premier League de to siste sesongene og er en garantist for mål. En mann du kan ha som kaptein uke inn og uke ut, uten å bekymre deg for kapteinsvalget. Sett bra ut i preseason og bør passe godt under Guardiola.

Harry Kane – 11,0 – Tottenham
Pleier å være litt treg i starten av sesongen, men har levert bunnsolid de to siste sesongene. Tok mest av alle angrepsspillere forrige sesong(delt med Vardy) og leverte i en sesong med massivt press på å følge opp gjennombruddet. Har så godt som alt, spiller absolutt alt og blir en mann å regne med også i år.

Andre Gray – 6,5 – Burnley
Med de valgene vi har gjort ender vi med å måtte velge et billig alternativ på topp, og der er Andre Gray mannen vi faller ned på. Det er en del alternativer til 6.5, men få har sett like bra ut som Gray i preseason og i fjorårssesongen scoret han hele 25 mål i Championship. Rå fysikk og fart, og en mann som fort kan vise seg å bli en hit også i Premier League.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar