Premier League-klubben forsterker med Borja Bastón fra Atlético Madrid.

Spissen, som snart fyller 24 år, koster den walisiske klubben £15,5 millioner, melder Swansea, og er den andre spanske spissen Swansea har hentet i sommer, etter Fernando Llorente ble klar tidligere i august.

Atlético Madrid-produktet, som er best kjent kun som Borja, har vært hos de røde og hvite siden han kun var et barn, og står med ett innhopp tilbake i 2010 for forrige sesongs tapende Mesterliga-finalist. Borja har derimot vært på utlån til Murcia, Huesca, Deportivo La Coruna og Real Zaragoza på nest øverste nivå i Spania, før han forrige sesong var på utlån hos Eibar.

Mens målfangsten var begrenset i Real Murcia, puttet han henholdsvis ni og ti mål for Huesca og Deportivo La Coruna de to påfølgende sesongene. I 14/15-sesongen scoret han derimot 22 mål for Real Zaragoza, i tillegg til ni målgivende pasninger. Sesongen etter, for Eibar i La Liga, scoret Borja 18 av de 49 målene til den lille baskiske klubben, i tillegg til fire målgivende pasninger – noe som var nok til en tiendeplass på toppscorerlista i La Liga forrige sesong.

Borja fullførte den medisinske testen torsdag og har underskrevet en fireårsavtale med klubben.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar