I morgen braker det hele løs. Premier League 2016/17 sparkes i gang med oppgjøret mellom Hull og Leicester, og med det starter også en av årets viktigste konkurranser. Fantasy er tilbake og vi skal forsøke å hjelpe deg til suksess med våre tips. I går startet vi opp med høstens lag, og i dag presenterer vi tipset for gameweek 1!

Nytt av året for vår del er en endret struktur, hvor vi tar for oss hver enkelt spiller noe mer detaljert enn tidligere. Vi har også innført valg av rundens kaptein, billigspiller, differensial og donk (Ja, vi har latt oss inspirere av gjengen i podcasten Wildcard FC). Kriteriet for å komme med som billigspiller kommer litt an på posisjon og vil endres noe med prisendringene utover sesongen, men vi tar utgangspunkt i keepere og forsvar til maksimalt 4.5, midtbanespillere til 6.5 og angrepsspillere til 7.5. Differensialen er en spiller som skal kunne utgjøre en forskjell grunnet at han er valgt av få fantasyspillere, og vi har satt en maksgrense for eierandel på 10%. Rundens donk er det totalt motsatte, hvor vi skal forsøke å plukke en spiller vi ikke tror vil levere til tross for høy eierandel, og vi har her satt minimumsgrensen til 10%.

GW1

 

Keeper:
Kasper Schmeichel – 5,0 – Leicester (Hull, B)

Leicester var solide defensivt i andre halvdel av fjorårssesongen og Schmeichel plukket bra med poeng. Møter et Hull i full oppløsning og er et noe billigere alternativ enn alternativene fra andre lag man kan anta at vil holde nullen.

 

Forsvar:
Virgil van Dijk – 5,5 – Southampton (Watford, H)
Southampton var solide defensivt forrige sesong og van Dijk er bankers i midtforsvaret. Var inne på topp ti av poengplukkerne i fjor, og er farlig på offensiv dødball. Watford scoret lite siste halvår av forrige sesong og vi har tro på at Southampton kan holde nullen.

Luke Shaw – 5,5 – Manchester United (Bournemouth, B)
Mye tyder på at United vil bli solide defensivt igjen med Mourinho inn på managersiden og Luke Shaw er fast i laget. Fint priset og har vært god i preseason, med solide bidrag offensivt.

John Stones – 5,0 – Manchester City (Sunderland, H)
Møter et Sunderland som nylig har byttet trener, uten at dette var forberedt. Sunderland er et bunnlag og City bør være overlegne i dette oppgjøret, selv om forsvaret har vært svakt i preseason. Vi tror Stones kan ordne litt opp i de problemene og at det er gode muligheter for clean sheet.

 

Midtbane:
Eden Hazard – 10,0 – Chelsea (West Ham, H)
Var katastrofal i fjor, men avsluttet sesongen sterkt og var meget god i EM. Sett svært positiv ut også i oppkjøringen foran årets sesong og vi tror på bra med målpoeng i år. Vanvittige stats de to årene før katastrofesesongen i fjor, og vi tror han igjen blir blant FPLs viktigste spillere.

Eden Hazard blir en mann å regne med i år (Foto: Michael Zemanek, BPI).

Eden Hazard blir en mann å regne med i år (Foto: Michael Zemanek, BPI).

Roberto Firmino – 8,5 – Liverpool (Arsenal, B)
Arsenal borte er i utgangspunktet en tøff kamp, men London-laget stiller svært svekket, spesielt defensivt. Firmino kan fort være aktuell som spiss og stod for 18 målpoeng forrige sesong. Valgt av under 10% og kan fort være en mann som gir verdifulle poeng denne runden.

Andros Townsend – 6,5 – Crystal Palace (West Brom, H)
Townsend har ikke vært noen stor fantasy-spiller i tidligere sesonger, men ble plutselig et hett alternativ på tampen av forrige sesong. Møter West Brom, som de scoret bra med mål mot i fjor og vi tror Palace kan få en god start på sesongen.

Nathan Redmond – 6,0 – Southampton (Watford, H)
Southampton er et solid fotballag og bør være bedre enn Watford. Da synes vi Nathan Redmond til 6.0 er et godt valg, spesielt med tanke på at han ser ut til å spille spiss i tospann med Long. Ti målpoeng i fjor, for et svakt Norwich.

 

Angrep:
Sergio Agüero – 13,0 – Manchester City (Sunderland, H)

Målgarantist med 50 mål på de to siste sesongene, og åpner hjemme mot Sunderland. Det bør kunne bli mål av det og med en forholdsvis bra preseason for Agüero er han bankers i laget. City scoret flest forrige sesong og bør kunne fortsette den gode offensive trenden under Guardiola.

Jamie Vardy – 10,0 – Leicester (Hull, B)
Tok Premier League med storm forrige sesong, og leverte forholdsvis bra også i sin første sesong i Premier League. Er involvert i mål og så bra ut i Community Shield, hvor han scoret Leicesters mål. Hull ser ikke ut til å henge sammen, har halve forsvaret ute med skade og står uten trener.

Andre Gray – 6,5 – Burnley (Swansea, H)
Scoret klart flest i Championship i fjor og har fysiske forutsetninger til å levere også i Premier League. Har sett meget bra ut i preseason og scoret flest av alle Premier League-spillere, og når han i tillegg møter et Swansea som har solgt Williams og muligens må klare seg uten Fernandez ser det bra ut.

Andre Gray kan skyte seg inn i mange fantasyhjerter denne sesongen (Foto: Richard Lee, BPI).

Andre Gray kan skyte seg inn i mange fantasyhjerter denne sesongen (Foto: Richard Lee, BPI).

Benk:
Jakupovic (4.0, Hull), Albrighton (5.5, Leicester), Friend (4.5, Middlesbrough), Smith (4.0, Bournemouth).

 

Rundens kaptein:
Sergio Agüero
– Valget er soleklart. Sunderland er ikke et spesielt godt fotballag, og Agüero er en målmaskin. De fleste vil gå for Agüero og det er ikke verdt risikoen å gå for noen andre, men skulle man ønske en differensialkaptein kan Vardy være en mulighet.

Rundens billigspiller:
Alex Iwobi (6,0)
– Skal opp mot Liverpool i en kamp hvor vi tror det kan bli tøft for Arsenal. Offensivt har de dog en del spennende og Iwobi har sett veldig bra ut i oppkjøringen. Var god når han fikk muligheten i fjor også, og er en billig vei inn i et godt lag. Om Arsenal scorer er det svært sannsynlig at Iwobi er involvert.

Rundens differensialspiller (Valgt av maks 10%):
Roberto Firmino (9,9%)
– Vi har allerede argumentert for hvorfor Firmino kan være et godt valg og velger han også som ukens differensialspiller. Her kunne også Martial(6,5%), Tadic(5,3%) og Deulofeu(4,1%) vært valgt.

Rundens donk (Valgt av minimum 10%):
Dmitri Payet (29,7%)
– Rundt 30% av alle har valgt franskmannen, men lite tyder på at han i det hele tatt skal spille kampen. Fikk forlenget ferie etter EM og er en mann man bør unngå i første runde, da han uansett skal opp mot et Chelsea som trolig vil være godt organisert. Her kan også Bellerin nevnes, med 31,2%, i et Arsenal-lag som neppe holder nullen med sine tre beste stoppere ute.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar