(HULL – LEICESTER 2-1) Adama Diomandé scoret i Premier League-debuten da kriserammede Hull stoppet de regjerende ligamesterne.  

Aldri før har det skjedd at en regjerende Premier League-mester har gått tapende av banen i en åpningskamp. Det var før Claudio Ranieri og Leicester besøkte nykommerne Hull og Adama Diomandé på KCOM Stadium.

Nordmannen sendte Hull i ledelsen like før pause, men Riyad Mahrez utlignet fra straffemerket kort tid etter hvilen, etter at Leicester hadde fått tildelt et feilaktig straffespark. Robert Snodgrass, som signerte for Hull da klubben sist var i Premier League, men som kun står med én kamp for klubben i det øverste selskap på grunn av en alvorlig skade, sikret de oransje og svarte deres første trepoenger for sesongen.

Hull i kaos

Premier League-sesongens åpningsminutter bar preg av nervøsitet fra begge lag. Nervøsitet er nok akkurat det ordet Hull-fansen vil bruke når de skal beskrive situasjonen i klubben for øyeblikket. Klubbens nåværende eier, upopulære Assem Allam, har lagt klubben ut for salg. Men Hull gikk likevel inn i Premier League-sesongen uten nye eiere, uten en fast manager og uten noen nye spillersigneringer. Midlertidig trener, Mike Phelan, hadde kun 13 A-lagsspillere å velge blant til kampen mot Leicester.

Det var de regjerende mesterne som kom til den første ordentlige muligheten på KCOM Stadium, til tross for at Hull hadde hatt god kontroll på de blå i åpningsminuttene. Nysigneringen Ahmed Musa la inn til Jamie Vardy, men fjorårets toppscorer bommet fullstendig på ballen.

Samme mann var kun en heroisk blokkering fra Jake Livermore unna å score fire minutter før pause.

Diomandé-brasse

To minutter på overtid i førsteomgang, dukket Holmlia-gutten Diomandé opp med scoring i sin Premier League-debut. Men han bør nok dele den med lagkamerat Abel Hernández. Robert Snodgrass slo corneren mot første stolpe. Kaptein Curtis Davies fikk headet mot mål, men Leicester-målvakt Kasper Schmeichel dro frem en fremragende enhåndsredning. Returen endte opp hos Abel Hernández, som dempet ballen på brystet før han brassesparket ballen, synkront med Adama Diomandé, videre mot mål. Ballen gikk så vidt innom nordmannens fot, i en flott bue og ned i lengste hjørnet.

Riyad Mahrez utlignet for Leicester tre minutter etter sidebytte. Demarai Gray ble felt av en klønete Tom Huddlestone like utenfor sekstenmeteren. Dommer Mike Dean pekte imidlertid umiddelbart på krittmerket.

Markkryper

Avgjørelsen skulle komme litt over en halvtime før slutt. Robert Snodgrass startet det hele med å sende ballen ut på kanten til Ahmed Elmohamady. Egypteren slo inn i feltet, ballen endte til slutt  opp tilbake hos Snodgrass som hamret ballen langs bakken og bak en stående Leicester-keeper Kasper Schmeichel.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Martin Sørvik

Tidl. Sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole. Hjelper óg til i lokalavisen Driva.

Legg igjen en kommentar