Det kan bli mye moro på Etihad denne sesongen, dersom laget håndterer Pep Guardiolas spillestil og Sergio Aguero holder seg skadefri. 

Fotballsonens tips: 1. plass

2015/2016 ble en slags «forventningenes sesong» for de med et hjerte som banker for den blå delen av Manchester. Det startet godt for Manuel Pellegrinis menn, med seier i de fem første kampene. Derfra og ut skulle de blåkledde dessverre slite med å sette sammen en lengre seiersrekke i ligaen. 1-3-tapet hjemme mot Leicester tidlig i februar satte i realiteten spikeren i kista for titteldrømmen, sett i etterkant.

Oppmerksomheten ble kjapt rettet mot Champions League da det buttet mot i ligaen. City tok seg lengre enn de noen gang hadde gjort tidligere, men måtte gi tapt på Santiago Bernabeu i semifinalen mot Real Madrid. Likevel ble det ingen trofeløs siste sesong for Pellegrini: Etter to spennende semifinaler mot Everton, ventet Liverpool i ligacupfinalen på Wembley. City ledet lenge etter Fernandinhos scoring like etter pause, men Coutinho utlignet for de røde like før slutt. Jesus Navas, Sergio Aguero og Yaya Toure holdt imidlertid hodet kaldt, og sikret dermed Citys tredje pokal under Pellegrinis ledelse, i chilenerens siste sesong.

Peps inntog

For det er Pep Guardiola som skal føre sheik Mansours ambisjoner videre. Det er under den tidligere Barcelona- og Bayern Munchen-sjefen klubben for alvor skal feste grepet rundt fotballtronen både i England og Europa. Under perioden i Barcelona fra 2008-2012 gjorde han katalanerne til Europas beste fotballag, med sin kompromissløse tiki-taka-stil – høyt press og tidlige gjenvinninger for å hvile mens man resirkulerte ballen innad i laget, før man igjen broderte seg gjennom motstanderen med hurtige kombinasjoner på små flater. Det er ingen tvil om hvilket lag som skal ha ballen når Guardiola står på sidelinjen.

Etter et sabbatsår inntok han sjefsstolen i Bayern Munchen. Ligatittelen gikk til Allianz Arena alle tre sesongene Guardiola var sjef, men i Champions League kom tyskerne aldri lengre enn semifinalen.

Som kanskje den største av alle de profilerte managerne i Premier League denne sesongen, forventes det at Guardiola og City skal hente hjem ligatittelen. Ingenting annet vil være godt nok, spesielt ikke hvis Premier League-pokalen skulle havne hos den røde naboen på Old Trafford. Likevel – Guardiola har hatt forholdsvis umiddelbar suksess der han har vært tidligere. Hvorfor skulle ikke det være tilfelle i City?

Vital toppscorer

I Sergio Aguero har de i manges øyne ligaens beste spiller, tett fulgt av playmaker David Silva. Ilkay Gundogan kan være perfekt for managerens stil, men starter sesongen på legebenken. Leroy Sane fra Schalke kan fort vise seg å være en av sesongens mest spennende signeringer. Den siste inn portene på Etihad er John Stones, som endelig fikk den overgangen han sannsynligvis ønsket seg i hele fjor sommer. Den tidligere Everton-stopperen er ung, men er god med ball, og har de ferdighetene Guardiola ønsker seg i en stopper som starter angrepene bakfra.

Sergio Aguero of Manchester City celebrates scoring his goal to make it 3--0 during the Barclays Premier league match between Manchester City and Aston Villa played at the Etihad stadium, Manchester on March 5th 2016 -------------------- Matt West / BPI Barclays Premier League 2015/16 Manchester City v Aston Villa Etihad Stadium, Ashton New Rd, Manchester, United Kingdom 05 March 2016 ©2016 Matt West / BPI all rights reserved

LIGAENS BESTE: Sergio Aguero kan skyte Manchester City til gull igjen. (Foto: Matt West/BPI)

Spørsmålet som må stilles når det gjelder ligatittel er hvorvidt laget klarer å tilpasse seg managerens krevende spillestil fort nok – i det hele tatt om spillerne er gode nok. Kan Raheem Sterling få tilbake selvtilliten og bli den spilleren det en gang så ut som han skulle bli? Silva er en fantastisk spiller, men jobber han hardt nok i gjenvinningsfasen? I tillegg er det alle skadene. Kaptein Vincent Kompany må være oftere på banen enn han var sist sesong, ellers kan det bli tynt bak. Det samme gjelder Sergio Aguero. Vil Kelechi Iheancho klare å ta steget dersom Aguero blir skadet, slik han «alltid» blir?

Fotballsonen mener nemlig at argentineren Aguero fort kan være forskjellen på tittel og tredjeplass for City. 28-åringen må være tilgjengelig til flere kamper, slik at de mange målene hans kan fordeles på flere motstandere, slik at det blir flere poeng på tavla. Aguero scorer ofte flere mål i samme kamp, men laget sliter ofte når de må klare seg uten han i den neste. Da hjelper det ikke stort om han har ett eller to mål i en 4-1-seier mot Newcastle uken før. Det er imidlertid ingen tvil om at en skadefri Aguero er en spiller av den klassen som nesten på egenhånd kan skyte de blå helt til topps.

Foruten Gundogen, Sane og Stones er Nolito fra Celta Vigo den mest profilerte spilleren som er hentet til Etihad foreløpig. Den spennende brasilianeren Gabriel Jesus ble kjøpt fra Palmeiras for 27 millioner pund, men er lånt tilbake til sin tidligere klubb fram til januar.

Ellers har den evige tredjekeeperen Richard Wright lagt opp, mens Martin Demichelis ble frigitt, for så å reise til Espanyol i La Liga.

I realiteten kan City havne på alt fra 1. til 3. plass, men dersom Guardiolas ideer kommer fungerer kjapt nok, samtidig som Aguero stort sett holder seg skadefri, vil det være store sjanser for jubel i den blå delen av Manchester.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Pål Strande Gamlemoen

Journalistikkstudent i Volda. Evig fersking. Ble smittet av en kjent kronisk sykdom i 8-årsalderen som har gitt meg en smått skadelig fascinasjon for menn i shorts som sparker en lærkule på en grønn plen, også kjent som fotballidioti. Har vært ødelagt siden.

Legg igjen en kommentar