Forrige sesongs Championship-vinnere får et tøft comeback i toppdivisjonen.

Fotballsonens tips: 19. plass

2. mai kunne Burnley juble for opprykk til Premier League. 13. august gjør Sean Dyche sin første skikkelige signering til comebacket i den øverste divisjonen når Steven Defour presenteres som ny spiller i klubben. Samtidig som Middlesbrough, som havnet to plasser under Burnley forrige sesong har gjort storkjøp på løpende bånd, sitter Burnley igjen med tilnærmet null og niks når det hele straks skal sparkes i gang.

Manager
Sean Dyche har innrømmet at Burnley møter større utfordringer denne sesongen enn hva de gjorde sist de var i Premier League. 45-åringen var sjef for Burnley også sist gang de var i Premier League, i 2014-15-sesongen, og selv om det den gangen bar rett ned i Championship igjen har han fortsatt tillitt i klubben.

Dyche er ikke en typisk manager som lar ting fly veggimellom om ting ikke går deres vei. Istedet går han for en tilnærming hvor han snakker med spillerne sine, diskuterer med dem. Han fikk kontroll på kontroversielle Joey Barton den ene sesongen han var i klubben, selv om flere var skeptiske til signeringen av midtbanespilleren. Respekten han har for spillerne sine resulterer i respekt også tilbake, og måten han behandler spillerne sine på kan vise seg å være viktig om ting ikke skulle gå deres vei i den engelske toppdivisjonen og de skal ha noe håp om å snu det.

Michael Keane vil bli en viktig brikke dersom han blir i Burnley (Foto: Digitalsport)

Michael Keane vil bli en viktig brikke dersom han blir i Burnley (Foto: Digitalsport)

Det positive
Om vi ser bort fra de manglende forsterkningene før Premier League-comebacket, er det flere gode spillere manager Sean Dyche har til rådighet. Andre Gray ble kåret til Championships beste spiller forrige sesong, George Boyd har mye å bidra med, mens Michael Keanes defensive bidrag har ført til interesse fra regjerende mester Leicester.

Ingen lag scoret flere mål enn Burnley i Championship forrige sesong, og kun ett lag slapp inn færre mål. De har ikke tapt siden andre juledag i fjor, og de tok flest trepoengere i hele ligaen. Burnley var fortjente vinnere av Championship. Allikevel virker det dessverre som at det har lite å si når de skal måle krefter med motstanderne i Premier League.

Det negative
Burnley stakk av med seieren i Englands nest øverste divisjon forrige sesong. Optimismen var tilbake; kanskje blir det nå de skal etablere seg i Premier League. Men skrur vi klokka frem fra den tiden og til i dag ser vi at Burnley faktisk virker svekket rett før sesongstart kontra hva de var da opprykket var sikret. Siden mai har Joey Barton forsvunnet ut, Michael Duff lagt opp og inntatt en trenerrolle, mens de kan vise til én stor signering i Anderlechts Steven Defour samt to mindre i Charlton-duoen Johann Berg Gudmundsson og Nick Pope.

Da hjelper det heller ikke at Leicester virker innstilt på å hente stopperstjernen Michael Keane, som utvilsomt vil bli en særdeles viktig brikke for Burnley dersom han blir i klubben denne sesongen. Situasjonen i Burnley er kanskje hakket bedre enn hva den er i Hull, men det er allikevel vanskelig å ikke få sympati med manager Sean Dyche mens han nå forbereder seg på comebacket i Premier League.

Sist gang Burnley var i Premier League var oppskriften mye den samme. Totalt brukte klubben rundt 100 millioner kroner på spillerkjøp, og selv om George Boyd viste seg å være et kupp, sparte de seg sannsynligvis fra å være reelle utfordrere til å overleve i ligaen. Siden den gang har Kieran Trippier, Jason Shackell og Danny Ings forsvunnet ut, og selv om det har kommet erstattere er det lett å spå at Burnley er på vei mot den samme skjebnen de møtte i 2014-15-sesongen.

Klarer Andre Gray å fortsette scoringsformen i Premier League? (Foto: Digitalsport)

Klarer Andre Gray å fortsette scoringsformen i Premier League? (Foto: Digitalsport)

Nøkkelspiller
Andre Gray prikket inn 23 mål i Championship forrige sesong. Håpet i Burnley er at han skal fortsette scoringsformen også i ligaen over. 25-åringen hadde kun én sesong i Englands nest øverste divisjon på samvittigheten da Burnley valgte å kjøpe ham for rundt 80 millioner kroner i fjor. Supporterne var skeptiske. Ville dette være et lurt kjøp? Det viste seg at Burnley hadde skutt gullfuglen; de hadde klart å hente en erstatter for Danny Ings.

Sammen med Sam Vokes, som noterte seg for 15 scoringer forrige sesong samt ett for Wales under sommerens EM, er håpet at Burnley skal øke antall scoringer de totalt prikket inn sist de var i Premier League. Om Gray vil være i stand til å score like mye i Premier League som i Championship er imidlertid høyst usikkert. Han vil møte langt sterkere motstand denne sesongen, men han vil allikevel være Burnleys fremste angrepsvåpen når de nå tar fatt på comebacket i det gode selskap.

Overganger
Inn: Jon Flanagan (Liverpool, lån), Johann Berg Gudmundsson (Charlton, £2.5m), Nick Pope (Charlton, £1.1m), Steven Defour (Anderlecht, £7,5 millioner)

Ut: Joey Barton (Rangers, gratis), Matt Gilks (Rangers, gratis), Matthew Taylor (Northampton Town, gratis), Lloyd Dyer (Burton Albion, gratis), Chris Long (Fleetwood Town, lån), Michael Duff

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Daniel Granberg

Det startet med et fotballkort av Fredrik Ljungberg i 2001. Over et tiår har passert siden, og det har blitt mye fotball på denne karen.

Legg igjen en kommentar