Hvor langt oppover tabellen klarer Antonio Conte å styre Chelsea allerede i sin første sesong?

Fotballsonens tips: 2. plass

Chelsea gjorde sin verste sesong i Premier League siden Roman Abramovitsj kjøpte opp klubben i 2003. Problemene, som angivelig skal ha startet med uroen innad i spillerstallen allerede i oppkjøringen til forrige sesong, ble til slutt for krevende for José Mourinho. Nå skal Antonio Conte gjenreise Chelsea – slik han gjorde med sitt kjæreste Juventus.

TRENEREN

Conte og Italia sjarmerte TV-seerne under sommerens EM-sluttspill. Det italienske landslaget, uten store stjerner som Marco Verratti, Andrea Pirlo og Claudio Marchisio, kriget seg til en kvartfinale ved hjelp av knallhard defensiv struktur og et imponerende kollektiv. Det sa stopp mot regjerende VM-mester Tyskland etter straffesparkkonkurranse, men Europa lot seg begeistre av det Conte fikk til med ett av de svakeste Italia-troppene på lang, lang tid.

47-åringen fikk Siena opp fra Serie B til Serie A i hans første sesong, og gjorde Juventus, som hadde kommet på 7. plass i to sesonger på rad, til et vinnerlag igjen. Ukjente spillere – og spillere som de fleste mente hadde nådd toppen – ble til viktige brikker i Contes krigerske versjon av Juventus.

PLUSSER

Chelsea har fortsatt en meget sterk stall. Det belgiske spisstalentet Michy Batshuayi og Leicester-sensasjonen N’Golo Kanté er ankommet, spesielt sistnevnte blir en viktig tilvekst på Chelsea-midtbanen. Eden Hazard, som hadde en dårlig sesong i fjor, har glimtet til i sesongoppkjøringen. Diego Costa og Nemanja Matic ser også ut til å bli værende på Stamford Bridge. Samtlige kan få en ny høst under Conte.

MINUSER

Stoke City, West Bromwich, Crystal Palace, Watford: Fire lag som endte rundt midt på tabellen i Premier League, men som også slapp inn færre mål enn Chelsea forrige sesong. Det jobbes med forsterkninger bakover på Stamford Bridge og den robuste Napoli-stopperen Kalidou Koulibaly skal ifølge rapportene være nestemann på vei inn.

Overganger

Inn:

N’Golo Kanté – Midtbane – Leicester

Michy Batshuayi – Angrep – Marseille

Ut:

Marco Amelia – Keeper – frigitt

Falcao – Angrep – Monaco, tilbake etter lån

Nathan Aké – Forsvar – Bournemouth, lån

Reece Mithcell – Ving – frigitt

Alexandre Pato – Angrep – Corinthians, tilbake etter lån

Kevin Wright – Forsvar – frigitt

John Swift – Midtbane – frigitt

Mohamed Salah – Ving – Roma

Papy Djilobodji – Forsvar – Sunderland

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Martin Sørvik

Tidl. Sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole. Hjelper óg til i lokalavisen Driva.

Legg igjen en kommentar