Klarer Alan Pardew å snu trenden til Crystal Palace fra andre halvdel av fjorårssesongen?

Fotballsonens tips: 12. plass

Crystal Palace forrige sesong kan deles opp i to: I første halvdel var laget blant de aller beste i ligaen, og halvveis lå klubben på en meget sterk 5. plass. Andre halvdel var helt motsatt, hvor klubben kun tok 11 poeng på de siste 19 kampene – kun Aston Villa tok færre. Totalt endte klubben derimot på en respektabel 15. plass. Samtidig gjorde de en solid innsats i FA-cupen, hvor de til slutt tapte finalen mot Manchester United.

Forrige sesong var på mange måter kjennetegnende for Pardews managerkarriere de siste årene. Enten går det godt, eller så går det dårlig. Hvor lange disse periodene er varierer, men det virker som om Pardew-lag sjeldnere enn andre gjør det helt ok. Enda mer langvarig enn forrige sesong, var nok da Pardew førte Newcastle til en meget imponerende 5. plass i 2011/12-sesongen, før klubben påfølgende sesong endte på en svak 16. plass.

Denne sesongen tror Fotballsonen derimot at Pardew har fått snudd trenden fra slutten av forrige sesong og fører laget til en trygg plassering midt på tabellen.

Yannick Bolasie of Crystal Palace battles with Martin Olsson of Norwich   during the Barclays Premier League match between  Crystal Palace and Norwich  played at Selhurst Park on 9th April 2016 , London

BACKUP: Det er ikke lengre krise om ikke Yannick Bolasie kan spille hele tiden. (Foto: Michael Zemanek/BPI)

Crystal Palace har så langt hentet inn trygge James Tomkins, keeperen Steve Mandanda, mens Andros Townsend endelig ser ut til å ta steget til å bli en mer produktiv kantspiller etter en positiv avslutning på forrige sesong. Overgangene skaffer enten bedre bredde eller styrker førsteelleveren.

Med Townsend i tillegg til Yannick Bolasie og Wilfred Zaha, finner man både fart og finesse i Crystal Palace-laget, noe som bør passe den kontringsbaserte fotballen Pardew ønsker. Med en Yohan Cabaye som kan strø pasninger ut til nettopp disse spillerne, virker det absolutt som et lag med en plan.

Mens kreativiteten absolutt er til stede hos Crystal Palace, har ikke London-klubben helt truffet med spisskjøpene de siste sesongene. Marouane Chamakh, Connor Wickham, Fraizer Campbell, Cameron Jerome og Emmanuel Adebayor har alle kommet inn portene uten å klare å markere seg godt nok. Der har utvilsomt laget en jobb å gjøre. Tidligere i sommer forsøkte de seg på Marseilles Michy Batshuayi og fikk godkjent et bud, bare for å se spilleren foretrekke Chelsea. I tillegg har de forsøkt seg på Saido Berahino, uten å lykkes der heller.

I tillegg har klubben har blitt koblet til Christian Benteke, som virker overflødig på Anfield og vil passe godt til de kreative og driblesterke kantspillerne til Crystal Palace. Flere innlegg og en kontringsbasert fotball som ikke er like basert på å presse like frenetisk på topp, vil nok passe belgieren langt bedre.

Dette er uansett et punkt Crystal Palace er nødt til å adressere hvis de har tenkt å lykkes særlig bedre enn forrige sesong.

Yohan Cabaye of Crystal Palace scores from the penalty spot, 0-1, during The Emirates FA Cup Quarter-Finals match between Reading and Crystal Palace played at Madejski Stadium, Reading on March 11th 2016 -------------------- Joe Toth / BPI The Emirates FA Cup 2015/16 Quarter Finals Reading v Crystal Palace Madjeski Stadium, The, Reading, United Kingdom 11 March 2016 ©2016 Joe Toth / BPI all rights reserved

NØKKELSPILLER: Yohan Cabaye får en nøkkelrolle med å få de kreative, driblesterke spillerne til å bli mest mulig involvert gjennom en sterk pasningsfot. (Foto: Joe Toth/BPI)

Overganger:

Inn: Steve Mandana(Marseille, ukjent), Andros Townsend(Newcastle United, £13,5 millioner), James Tomkins(West Ham United, £10 millioner)

Ut: Emmanuel Adebayor(klubbløs), Marouane Chamakh(klubbløs), Brede Hangeland(lagt opp), Adrian Mariappa(klubbløs), Conor Dymond(klubbløs), Paddy McCarthy(klubbløs), Christian Scales(klubbløs), Dwight Gale(Newcastle, £10 millioner), Jake Gray(klubbløs), Alex McCarthy(Southampton, ukjent), Jerome Binnom-Williams(klubbløs)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar