Hull City rykket rett opp igjen til Premier League, etter at de beseiret Sheffield Wednesday i playoff-finalen på Wembley.

Fotballsonens tips: 20. plass

Men selv om klubben igjen skal delta i det gode selskapet i Englands øverste liga, er ting alt annet enn rosenrødt på KC Stadium.

Midt i sesongoppkjøringen valgte populære Steve Bruce å trekke seg som manager – grunnet sitt dårlige forhold til Allam-familien – klubbens eiere. Og kun noen uker senere avslo matchvinneren fra playoff-finalen, Mohamed Diamé, en ny kontrakt med klubben for å bli med på den nye satsingen til Rafael Benítez og Newcastle i The Championship. Fansen raser mot de passive klubbeierne, og den midlertidige treneren, Mike Phelan, har i skrivende stund kun 13 A-lagsspillere å velge blant når Hull City nå tar fatt på sin femte sesong i Premier League.

Manager

Mike Phelan, for de aller fleste kjent som én av Sir Alex Fergusons tidligere assistenter i Manchester United, ble tilbudt treneransvaret etter Steve Bruces avskjed. Det er andre gang 53-åringen trer inn i rollen som midlertidig trener, da han tidlig i januar i fjor også måtte steppe inn som Norwich-sjef. Men når Hull tar imot de regjerende Premier League-mesterne Leicester til den første kampen for sesongen vil Phelan få sin debut som sjef på benken i en tellende kamp.

Plusser

Hull går inn i Premier League-sesongen med kun én klar målscorer. Men det må nevnes at denne spilleren, uruguayanske Abel Hernández, noterte seg for 20 mål i Championship forrige sesong. Det ble imidlertid kun fire mål for den tidligere Palermo-spilleren i sin første sesong i Premier League for to sesonger siden. Hull-fansen håper nok derfor at Hernández tar med seg en god dose selvtillit fra forrige sesong inn mot årets sesong. I bakhånd lurer Adama Diomandé, som scoret tre mål på fire treningskamper etter at Mike Phelan tok over treneransvaret.

Minuser

Uroen i klubben, lite aktivitet i overgangsvinduet og timingen på Steve Bruces avskjed. Mens de andre klubbene forsterker seg i dette sommervinduet, står Hull, per dags dato, med en enda dårligere stall enn i fjor. Det er ikke optimalt når det har blitt spådd en rekordjevn Premier League-sesong. Mike Phelan har erfaring og lærdom fra kanskje den beste manageren gjennom tidene i Sir Alex Ferguson, men er selv fersk på dette nivået. Phelan har selv gått ut i media og sagt at, slik stallen er nå, så er ikke Hull City kapable til å kjempe på dette nivået.

Nøkkelspiller – Abel Hernández

26-åringen ble hentet fra italienske Palermo for £10 millioner i 2014. Slo til for fullt i Hull-trøya forrige sesong, og er spilleren Hull-fansen håper kan skyte klubben opp på en sikker plassering i årets Premier League. Elleve mål på 27 landskamper for Uruguay.

Overganger

Inn:

Will Mannion – Keeper – fra AFC Wimbledon

Ut:

Sone Aluko – Ving – frigitt

Ryan Taylor – Back – frigitt

Ben Clappison – Midtstopper – frigitt

Mohamed Diamé – Midtbane – Newcastle

Calaum Jahraldo-Martin – Ving – frigitt

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Martin Sørvik

Tidl. Sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole. Hjelper óg til i lokalavisen Driva.

Legg igjen en kommentar