En tysker har bragt nytt håp til Liverpool og laget fra Merseyside viste etter Jürgen Klopps entré i fjor høst at laget blir å regne med i Premier League i årene fremover.

Fotballsonens tips: 5. plass

Liverpool fikk en dårlig start på fjorårets Premier League og Brandan Rodgers ble kastet på dør på senhøsten 2015. Da var laget allerede hektet av i kampen om de gjeveste medaljene og stemningen var meget dårlig blant Liverpoolfansen. Erstatteren til Rodgers gav derimot laget og fansen store håp og laget startet klatringen i Premier League og til slutt endte man på åttende plass. Det som kanskje var mest imponerende med fjorårssesongen var at man tok seg til finale både i ligacupen og i Europaligaen. Det endte riktignok med tap i begge finalene, men på veien til Europaligafinalen hadde laget blant annet slått ut Borussia Dortmund, noe som ga fansen enda mer håp når Klopp hadde fått enda mer tid med laget.

Manager

Klopp-feberen har ikke gitt seg helt på Anfield enda og det er høye forventninger til hva laget kan klare i årets Premier League. Klopp krever alltid 100 prosent innsats og trøkk fra sine spillere og bruker mye energi på sidelinjen til å piske laget sitt rundt på banen. Denne spillestilen er energikrevende, krever en bred spillerstall og de rette spillerne. Dette hadde ikke Liverpool i fjor, men Klopp har tatt grep og hentet i spillere han mener kan passe inn i hans stil. Selv om Premier League i år har mange klassemanagere er det ingen tvil om at Liverpool har en av de absolutt mest karismatiske og beste managerne i ligaen.

Grunn til optimisme

Mye av kritikken mot både Klopp og Liverpool har vært at man ikke klarer å holde den samme intensiteten i to kamper på rad. I år har Klopp og Liverpool en stor fordel i og med at laget ikke trenger å konsentrere seg om europacupkamper og det vil gi spillerne ekstra energi i kampen om en topplassering i Premier League. I tillegg har nå Klopp fått mer tid med laget og fått mulighet til å hente spillere han mener klarer belastningen med en såpass energikrevende spillestil.

Bekymringsverdig

Selv om Klopp nå har fått inn flere spillere, må man være så ærlig å si at de relativt dårlige resultatene de siste sesongene, et begrenset budsjett og null europacupspill ikke har gjort det enklere for Liverpool å hente spillere fra den øverste hyllen. Det gjør at laget fortsatt er tynt besatt på enkelte områder og har allerede i pre-season opplevd skader på nøkkelspillere som Sturridge, Sakho, Milner og Karius. I tillegg ble mange overrasket når Manninger og Klavan ble hentet inn og det spørs om de holder nivået når det skal knives om de gjeveste plasseringene i ligaen. Liverpool er styrket fra i fjor, men problemet for Liverpool er at de antatt argeste konkurrentene har nok forsterket med enda mer kvalitet.

Roberto Firmino bli en nøkkelspiller i år (Foto: Kieran McManus / BPI)

Roberto Firmino bli en nøkkelspiller i år (Foto:
Kieran McManus / BPI)

Nøkkelspiller

Roberto Firmino var en åpenbaring for Liverpool i fjor og skjøt seg inn i mange Liverpoolfans sitt hjerte. Dette er en type Klopp liker godt og vil få mye tillit også i årets sesong. 24-åringen spilte 42 kamper under Klopp og hadde 11 mål og 11 målgivende pasninger. Under Rodgers spilte han bare sju kamper og noterte seg ikke for noen mål eller målgivende pasninger. Holder han seg skadefri i store deler av sesongen vil nok Liverpoolfansen få enda mer å glede seg over i sesongen 2016/17.

Tabelltips

Fotballsonen tror Liverpool nærmer seg toppen i år, men at usikkerhet rundt skader og at troppen er tynn på enkelte plasser gjør at vi velger å plassere Liverpool på femteplass i årets Premier League.

Overganger

Inn:

Sadio Mané (Southampton), Loris Karius (Mainz), Joel Matip (Schalke, gratis), Ragnar Klavan (Augsburg), Alex Manninger (gratis), Georginio Wijnaldum (Newcastle), Marko Grujić (Røde Stjerne, tilbake fra lån)

Ut:

Danny Ward (Huddersfield, lån), Jordan Rossiter (Rangers, gratis), Jerome Sinclair (Watford, gratis), Joao Teixeira (Porto, gratis), Kolo Toure (Frigitt), Samed Yesil (Frigitt), Sergi Canos (Norwich), Jordon Ibe (Bournemouth), Martin Skrtel (Fenerbahce), Ryan Fulton (Chesterfield, lån), Adam Bogdan (Wigan, lån), Joe Allen (Stoke), Lawrence Vigouroux (Swindon, gratis), Brad Smith (Bournemouth), Ryan Kent (Barnsley, lån), Allan Rodrigues (Hertha, lån), Lloyd Jones (Swindon Town)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar