Det har skjedd store endringer på Old Trafford i sommer. Ny trener og stjernekjøp, men vil det føre dem oppover på tabellen?

Fotballsonens tips: 3. plass

Manchester United hadde i fjor en meget skuffende sesong og selv om laget vant FA-cupen var misnøyen med Louis van Gaal stor blant fansen. En femteplass på tabellen er heller ikke godt nok for et lag hvor man forventer å kjempe om titler på alle fronter hver sesong. Van Gaal ble kritisert for en kjedelig spillestil, hans disposisjon av spillermaterialet og hvilke taktiske grep som ble gjort under kampene.  Dette, kombinert med flere spillere som ikke slo til, førte til at Van Gaal måtte ta hatten sin å gå før inneværende sesong.

Manager

Van Gaals arvtaker er ingen ringere enn tidligere Chelseatrener, Jose Mourinho. Mourinho er kjent som en trener med en voldsom vinnermentalitet, hans tydelige lederskap og evne til å ta kontroll over klubben han er i. Van Gaal ble kritisert for å gjøre feilvalg av spillere og taktikk og det er nok noe av dette man ønsker å bekjempe ved å hente inn en taktisk briljant manager som Mourinho. Så spørs det om Mourinho unngår de verste kontroversene som preget hans siste tid i både Chelsea og Real Madrid. Det kommer til å bli munnhuggeri med rivaliserende managere og den engelske pressen. Dette er ikke ukjent for Manchester United som har hatt Sir Alex Ferguson som manager i en årrekke, men det har vist seg at Mourinho ikke har hatt den samme evnen som Fergusson hadde når det gjelder å holde de interne stridighetene nede på et nivå hvor man fortsatt har kontroll over klubben og egen jobb.

Grunn til optimisme

United har vært aktive på overgangsmarkedet og har hentet inn flere forsterkninger i dette vinduet. Paul Pogba er hentet tilbake til klubben for en rekordsum, Zlatan Ibrahimovic er kommet inn som en frelser, ettertraktede Henrikh Mkhitaryan er hentet fra Dortmund og den unge midtstopperen, Eric Bailly, har vist lovende takter i pre-season. Disse fire nykommerne, ansettelsen av Mourhino og fjorårets stjerneskudd, Anthony Martial og Marcus Rashford, gir grunn til optimisme på Old Trafford i år.

Bekymringsverdig

Fjorårets sesong var en gedigen skuffelse og det spørs om de endringene som er blitt gjort er nok til å få bort arven fra Moyes og Van Gaal. Det er enda huller i laget og det kan ta tid å få laget samspilt, spesielt fremover på banen. I tillegg murres det rundt lagets kaptein Wayne Rooney, som mange mener er over toppen og bør settes ut av laget.

Nøkkelspiller i år også?: Spania og Manchester Uniteds David De Gea ©2016 Kieran McManus / BPI all rights reserved

Nøkkelspiller i år også?: Spania og Manchester Uniteds David De Gea. (Foto: Kieran McManus / BPI all rights reserved)

Nøkkelspiller

Det er vanskelig å plukke ut en nøkkelspiller for United i år, men det er liten tvil om at både Pogba og Ibrahimovic har et enormt forventningspress på sine skuldre og må prestere hvis det skal holde til Premier League gull. Likevel har United de siste sesongene vært veldig avhengig av sin sisteskanse, David De Gea og det er ingen tvil om at en av verdens beste og kanskje Premier League’s beste keeper vil bli en viktig brikke i Mourinho sitt lagmaskineri også denne sesongen.

Tabellplassering

Vi i fotballsonen tror laget vil bite godt fra seg i årets Premier League, men at Pep Guardiola og den lyseblå delen av Manchester vil trone øverst på tabellen med United noen hakk bak på 3. plass. Laget vil nok enda lide litt under de siste års nedturer og vi frykter også at laget kan bli litt topptungt og ikke like balansert bakover på banen.

Overganger

Inn:

Eric Bailly (Villerreal), Zlatan Ibrahimovic (PSG, gratis), Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund), Paul Pogba (Juventus)

Ut:

Victor Valdes (Frigitt), Nick Powell (Frigitt), Ashley Fletcher (West Ham), Oliver Rathbone (Rochdale, gratis), Guillermo Varela (Frankfurt, lån), Joe Rothwell (Oxford), Jimmy Dunne (Burnley), Tyler Reid (Swansea), Paddy McNair (Sunderland), Donald Love (Sunderland),  Adnan Januzaj (Sunderland, lån)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar