Kan Dimitri Payet og West Ham gjenta sin gode sesong på ny stadion?

Fotballsonens tips: 8. plass

West Ham har de siste årene etablert seg som et bra topp ti-lag. De har en solid og nokså bred tropp som er forsterket inn mot årets sesong. The Hammers er ikke betydelig endret fra forrige sesong, da de har stort sett de samme sentrale spillerne i Adrian, Winston Reid, kaptein Noble og ikke minst, Dimitri Payet. Ogbonna blir nok makkeren til Reid, mens omskolerte Michail Antonio tar høyrebacken. Venstreback Aaron Cresswell fikk nylig en langtidsskade, noe som er et slag i trynet for West Ham. Unge Sam Byram eller nyinnkjøpte Masuaku vikarierer der.

Ut fra treningskampene vil Cheikhou Kouyate og norske Håvard Nordtveit spille sammen med Mark Noble på midtbanen. Sofiane Feghouli spiller sannsynligvis på høyrekanten i første kamp, mens Payet kommer inn for Enner Valencia på venstre dersom han er fit. Andy Carroll starter på topp, men både han og Feghouli bør føle seg truet av André Ayew. Manuel Lanzini vil også kjempe om en plass på dette laget. Så blir det også spennende å se om vår egen Martin Samuelsen kan ta steget og få minutter i Premier League.

MANUEL LANZINI: Argentineren er forløpig ute med skade. (Foto: Joe Toth/Digitalsport)

MANUEL LANZINI: Argentineren er foreløpig ute med skade. (Foto: Joe Toth/Digitalsport)

Fjorårets sesong endte med en sterk 7. plass foran storlag som Liverpool (8.) og Chelsea (10.). De var litt for ujevne til å kjempe om en topp 4-plassering, da de var sterke mot de gode lagene og svakere mot de dårlige. Troppen ser litt sterkere ut nå, og West Ham har gode muligheter til å bygge videre på en god sesong.

Slaven Bilic fortsetter som manager for The Hammers, og sitter trygt. Den høyreiste, kroatiske Manageren virker å være godt likt både blant spillerne og ellers i klubben. Han har klart å beholde de beste spillerne fra i fjorårets sesong, samtidig som han har hentet inn noen forsterkninger.

En god fjorårssesong gir grunn til optimisme for West Ham-fansen. Optimismen og håpet er heller ikke mindre etter å ha flyttet inn i Londons nye storstue, Olympic Stadium, som ble bygget for London-OL i 2012. Selv med en kapasitet på 60 000, har sesongkortene blitt solgt, noe som viser at The Hammers-fansen har store forventninger. På hjemmebane vil de i alle fall ha en stor fordel med tanke på dette. At de har beholdt deres store stjerne Dimitri Payet, som også viste god form i EM (frem til semifinalen), gir grunn til optismisme.

Hvem skal score målene?
West Ham-fansen har ikke mye å bekymre seg for, spesielt siden Payet sannsynligvis blir i klubben. Men én ting som kan gi grunn til bekymringer på spissplass. På papiret ser det bra ut med Carroll, Sakho, Valencia i tillegg til Ayew og Emenike som kan spille spiss. Ashley Fletcher er også en målscorer, men vil nok ikke spille fast på dette laget. Selv om dette ser bra ut, er fasit at de tre som var i West Ham hele sesongen (Carroll, Sakho, Valencia) til sammen bare scoret 18 mål, og ingen på laget hadde tosifret antall scoringer. Med Ayew inne kan dette ordne seg, men det er ingen garanti for det. De tre førstnevnte er også skadeplaget, noe som kan hemme dette laget. For å ta steget opp som en virkelig toppklubb, trengst det en som scorer 15+ mål i sesongen. Spørsmålet er om Ayew eller Carroll kan klare det.

Nøkkelspiller
Dimitri Payet er nesten selvskreven nøkkelspiller i dette laget. Uten han ville nok West Ham havnet lengre ned på tabellen enn 7. plass. At han finner formen også i år, er han uvurderlig. Han står for det meste West Ham skaper, og har en giftig dødballfot som kommer til å gi målpoeng.

West Ham har gjort det bra på overgangsmarkedet da de har beholdt sine beste spillere og hentet flere spennende navn som André Ayew, Sofiane Feghouli, Håvard Nordtveit og Gökhan Töre. I tillegg er Arthur Masuaku, Ashley Fletcher, Domingos Quina og Toni Martinez hentet inn for fremtiden og for å fylle stallen. The Hammers har kun solgt James Tomkins, mens de har frigitt Jordan Brown, Leo Chambers, Elliot Lee, Nathan Mavila, Amos Nasha, Joey O´Brien og Stephen Hendry.

Alt i alt tror vi West Ham ender på en 8. plass, altså et hakk ned i fjor. Ikke fordi de er noe dårligere, men vi forventer at Liverpool og Chelsea vil være med å kjempe i toppen sammen med de andre storlagene. West Ham vil nok være en outsider til å kjempe om Europa League-plass.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar